Gayrimenkul'de yeni düzenlemeler yolda!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, imar, büyükşehir ve kentsel dönüşüm yasalarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi, İmar Kanunu'yla ilgili değişiklikleri 2016'nın sonuna yetiştireceklerini ifade eden Bakan Sarı, kanunla özellikle alan hesaplamalarını standart haline getireceklerini kaydetti.

Rayiç bedellere düzenleme
Fatma Güldemet Sarı, emlak rayiç bedelleriyle ügili de çalışma yaptıklarını anlatarak, "Rayiç bedellerle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Belediyelerde bu bedeller farklı belirleniyor. Burada da belli bir standart getirebilir miyiz ona bakacağız" diye konuştu.

Emlakçılara sertifika yolda
Gayrimenkul sektöründe alıcı ve satıcıyı buluşturan danışmanlara da kriterlerin gelebileceğini dile getiren Bakan Fatma Güldemet Sarı, "Gayrimenkul sertifikası için bir eylem planı hazırlıyoruz. Tapu ve Kadastro, belediyeler ve inşaat sektörü bu çalışmanın içinde olacak" görüşünü aktardı.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181