Gayrimenkul sektörü 2021'den daha da umutlu!

Pandemiye rağmen 2020 yılını, rekorlarla kapatan gayrimenkul sektörü, 2021’den daha da umutlu.  Salgının seyrine göre yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak önümüzdeki yıllarda yatırımcısını sevindirmeye devam edecek.  Koronavirüsün değiştirdiği tüketici hareketleriyle  gayrimenkul, Türkiye'nin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor” dedi.

Rekor kırıldı

Gayrimenkul sektörünün 2020’deki gelişmeleri hakkında bilgi veren Evrim Kırmızıtaş Başaran, “2020’deki Türkiye genelinde 11 ayda 2 milyon 464 bin gayrimenkul el değiştirdi. Tapuda bu satışlarda 456 milyar liralık değer ibraz edildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, ocak-kasım döneminde Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı 2 milyon 464 bin adede çıktı. Bu sayı 2019’un tamamında 389 milyar 240 milyon liraydı” diye konuştu.

Koronavirüs, belirleyici

Yeni yılda koronavirüs salgınının gidişatının sektörün durumunu belirleyeceğini ifade eden Başaran, “Pandemiye rağmen birçok yeni projeye başlandı, bir kısmının yapımı devam ediyor. Salgın durdurulabilirse, bu yıl stoklarını tüketen konut üreticiler beklettikleri yeni yatırımları da hayata geçirecek” dedi.

Tercihler değişti

Gayrimenkul yatırımlarında tüketicinin tercihlerinin değiştiğini belirten Evrim Kırmızıtaş Başaran “Bu süreçte kalabalıklardan uzaklaşılırken bahçeli, teraslı evlere ilgi arttı. Ayrıca çalışma odası kavramı tüketicilerde daha belirgin hale geldi. Yeni yılda da bu ilgi devam edecek. Yeni yapılan projeler de buna göre şekilleniyor” ifadelerini kullandı.

Bu iller çok sevildi

Büyükşehirler yerine çevresindeki ilçelere ve çevredeki yakın şehirlere talebin artığına dikkat çeken Başaran şunları söyledi: “Örneğin İstanbul’da Şile, Kandıra, Sapanca gibi bölgelere ilgi yükseldi. Ayrıca Edirne, Çanakkale, Tekirdağ gibi iller de çok tercih edildi. Yine Bodrum, Çeşme, Alanya gibi yazlık ilçeler de bu süreçte değerlerini katladı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181