Gayrimenkul sektörü ivme kazanıyor!
Geçtiğimiz yıl dolar kurundaki artış, siyasi belirsizlik ve seçmenlerin iki kez sandık başına gitmesi gibi nedenler emlak satışlarını olumsuz etkilese de gayrimenkul sektörünün temsilcileri 2016’ya umutlu bakıyorlar. 2016 Yılında ertelenen taleplerin devreye girmesi, seçimlerin bitmesi, siyasi istikrarın yeniden sağlanması gibi nedenlerle satışların hızlanmasını bekleyen isimlerden birisi Kar İnşaat Genel Müdürü Başar Karcıoğlu. TÜİK verilerine göre 2015 Ocak-Ekim döneminde toplam bir milyon 40 bin 713 konut satıldığını hatırlatan Karcıoğlu, sektörün önümüzdeki dönemde büyük bir ivme kazanacağını düşünüyor.

66 yıllık başarılı bir maziye sahip olan Kar İnşaat’ın genç yöneticisi 2016’dan neden umutlu olduklarını ise şöyle açıklıyor: “Mortgage Yasası tam işlerliğine kavuşursa konut kredilerindeki faiz oranları aylık yüzde 0.60-0.70 seviyelerine inebilir. Böylece konut alıcılarının üzerindeki yük büyük ölçüde kalkar. Ayrıca yabancıların konut piyasasına olan ilgisi de söz konusu. Bu ilgi 2015 yılına artı bir değer kattı. Türkiye gayrimenkul sektörünü küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilki 2016 yılında İstanbul’da yapılacak. Bu fuar da yerli yatırımcıların yabancılarla işbirliği yapmalarına imkân sağlayacak. Bu yıl ertelenen taleplerin devreye gireceğini ve biten seçim süreci nedeniyle ekonomik istikrarın devam edeceğini düşünüyorum. Yeni hükümet yatırımların önünü açar, bürokrasiyi azaltır ve imar mevzuatında reformlar yaparsa sektör daha da rahatlar.”

Konut yatırımının her geçen gün daha kazançlı ve mantıklı bir yatırım haline geldiğine işaret eden Başar Karcıoğlu, Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 arttığına dikkat çekti. 2015 yılında 1 milyon 289 bin konut satışı gerçekleştiğini belirten Karcıoğlu, “TÜİK rakamlarına göre 2015 yılında İstanbul 239 bin 767 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 146 bin 537 konut satışı ile Ankara, 77 bin 796 konut satışıyla da İzmir izledi. Biz de yaptığımız inşaatlarla İzmir’e yeni bir soluk getirdik. Bu yıl üç önemli hedefimiz var: Kar İnşaat’ın 66 yıllık tecrübesi ve yüksek kalite standartlarıyla şekillendirdiği The Chesme Executive’i her detayı titizlikle tasarlanan 12 katlı Park Inn Radisson Otel’i ve teknolojik donanımı, modern mimarisiyle İzmir’in en gözde iş merkezlerinden biri olmaya aday The Kar’ı tamamlamak. Çeşme’nin Boyalık Koyu’nda bulunan The Chesme Executive çok özel bir proje. Farklı seçeneklere sahip 24 yaşam ünitesinden oluşuyor. Sınırlı sayıda aile için tasarladığımız denize sıfır bu projemiz Çeşme’nin hem şık ruhunu hem de cazibesini yansıtacak.”

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181