Gayrimenkul sektöründe satışlar artacak!
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara Türkiye'deki konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnası getirilmesinin, gayrimenkul sektöründe satışları artması beklenirken, kanunun yürürlüğe girmesiyle döviz girişinin de artması öngörülüyor.  

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için sağlanan KDV indirimi ile devletin çifte kazanç sağlayacağım belirterek, "Birincisi ana vatanlarında yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza getirişi yüksek bir yatrrrm imkanı sağlanacak, ikincisi ise gayrimenkul sektöründeki satış ivmesine hız kazandıracaktır. Fakat bunlardan daha da önemlisi ülkemize döviz girdisi sağlanacak." dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkam Mithat Yenigün de inşaat sektöründe, özellikle hükümet tarafından alınan tedbirler sayesinde, 2016 yılında yemden hızlı büyüme eğilimi yakalandığını belirterek, "Konutta KDV istisnası getirilmesiyle inşaat ve gayrimenkul sektöründe yeni bir hareket sağlanacağı ve ülkeye döviz girişinin artacağını değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ise inşaat sektöründe geçerli olan KDV düzenlemelerinin konut ve iş yerleri ile sınırlı kalmaması gerektiğine işaret etti.

Dokuz Sütun Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181