'Gayrimenkul sertifikaları geniş kitleleri sermaye piyasalarına kazandıracak'!
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikalarının hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir ürün olduğunu söyledi. Karadağ, "Gayrimenkul sertifikaları ve kentsel dönüşümün finansal okuryazarlık anlamında da bize güzel alanlar açacağını düşünüyoruz" dedi.

Borsa İstanbul'da Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi için gong töreni düzenlendi. Kentsel dönüşüm alanlarının ıslahının, ekonomik dönüşüm süreci içerisinde güçlü bir kilometre taşı olmanın yanı sıra şehirlerde yaşayan insanların yaşam kalitesini yükselttiğini anlatan Karadağ, Türkiye'de yaşanan dönüşümün bir ayağının da finansal piyasalarda gerçekleştiğini vurguladı.

MALİYET AVANTAJI SAĞLIYOR
Karadağ, geçen Nisan ayından itibaren borsada işlem görmeye başlayan gayrimenkul sertifikalarının gayrimenkul sektörü üzerindeki faiz yükünü hafifletmesinin doğal bir sonucu olarak yatırımcıya fiyat ve maliyet avantajı sağladığını ifade etti. Bu yenilikçi ürün sayesinde yeterli sertifika toplayabilen yatırımcıların konut sahibi de olabileceğini kaydeden Karadağ, "Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir ürün" diye konuştu.

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181