Gayrimenkul sertifikası için telefon hatları kitlendi!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) önderliğinde, gayrimenkul sektörüne yeni bir heyecan getiren gayrimenkul sertifikası ihracında talep toplama süreci yarın başlıyor. 31 Mart'a kadar devam edecek olan süreç öncesinde günde bin 200 kişi Makro İnşaat tarafından satışa sunulan Park Mavera 3'ün satış ofisine ve TOKİ'ye akın etti. Sertifikayla ilgili tüm bilgilerin yer aldığı gayrimenkulsertifikasi.com internet sitesi ise 500 bin kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Aracı kurum olarak Vakıf Yatuım'ın görev yaptığı proje için 27 finans kurumu TOKİ'ye aracı olmak için başvuruda bulundu. 4-5 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan gong törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.

MEGA PROJELER SIRADA 
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yatırımlara yeni bir soluk getiren ve küçük yatırımcıyı destekleyen gayrimenkul sertifikasına büyük önem verdiklerini söyledi. Tek başına bir ev alacak parası olmayan vatandaşın sertifika alabileceğini anlatan Turan, "Bu bir faizsiz enstrüman. Konut alacak kazancı olmayan vatandaşın büyük yatırımlara ortak olması açısından çok değerli. İnşaatın tamamlanma garantörlüğünü TOKİ üstleneceği için, vatandaşın herhangi bir endişe duyması söz konusu değil" dedi. Başkan Turan, Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracından sonra TOKİ'nin iştirakleriyle birlikte sertifikaların gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek; sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

TALEP İHRACI ARTIRABİLİR
Park Mavera 3 projesinin yaklaşık yüzde 30'u ilk etapta ihraç edilecek. Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, ihraç tutarının 143.24 milyon lira olduğunu belirterek, yüksek talep gelirse 95.99 milyon liralık ek ihraç yapılacağını belirtti. Sertifikanın izahnamesinde belirtilen yapısına göre konut bedeli en az 11 bin 58 paydan başlayarak, 21 bin 482 paya kadar çıkıyor. Ev almak isteyen kişi, hangi daireyi almak isterse o pay tutarını toplayarak alım talebinde bulunabiliyor.

BORSADAN nasıl ev alınır?
-Satış başlamadan önce hangi dairenin kaç sertifika ile alınabileceği belirlenecek.
-Örneğin, "1 numaralı daire için sertifika miktarı 10 bin adettir" denilecek.
-Ev almak isteyen bu miktara göre sertifika toplayacak, almak istediği daire için başvuru yapacak.
-Aynı daireyi farklı kişiler almak isterse, başvuru önceliği esas alınacak.
-Proje tamamlandığında yeterli miktarda sertifika varsa tapu harcı ve KDV ödenip ev teslim alınacak.
-Ev alacak kadar sertifikası olmayanlar sertifika adedinin değerini alacak.
-Projedeki sertifalı satış kotasında bulunan daireler açık artırma ile satılacak.
-Açık artırmadan elde edilen gelirle sertifika sahiplerine paralan ödenmiş olacak.

Sede Tabak / Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181