'Gayrimenkulde yapılan düzenlemeler sektörde canlılığı arttıracak'!
Konuttaki KDV indiriminin ardından işyeri teslimlerinde uygulanan KDV oranı da yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Tüm bu gelişmelerin inşaat sektöründeki hareketliliği artıracağını belirten Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “İster yatırım amaçlı, isterse oturum ya da kullanım amaçlı olsun, gayrimenkulde alım yapmanın tam zamanı. Bu dönemi iyi değerlendiremeyenler üzülebilir. Sektör genelinde satışlarda iyi bir ivme bekliyoruz” dedi.

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli: “Gayrimenkul alımını kolaylaştırmak için yapılan düzenlemeler sektörde canlılığı artıracak. Gayrimenkul almanın tam zamanı…” İnşaat sektöründe yatırımcılara ve ülke ekonomisine heyecan verecek gelişmeler yaşanıyor. Konut satışlarına yönelik olarak uygulanan KDV’de indirim kararının ve diğer düzenlemelerin ardından bugün bir indirim de işyerlerine yönelik olarak uygulamaya konuldu. Gayrimenkul sektöründe 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacak düzenlemelerin ardından hareketlenme ilk günden itibaren başladı.

Sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “Sektörün ihtiyacı olan adımlar atılıyor. Türkiye’nin lokomotif sektörü konumundaki inşaat sektörünü canlandırmak, ekonomimizin hareketlenmesini ve güçlenmesini sağlayacaktır. Konuttaki KDV indiriminin, kredilerdeki düzenlemenin etkisini hemen gördük. Gerek yatırımcılar gerekse oturmak için konut arayanların hızlı ve geniş ilgisiyle karşı karşıyayız. Kamu bankalarının yanı sıra diğer bankaların da krediler konusunda adımlar atması hareketliliğe daha fazla katkıda bulundu ve dikkat çekti,” dedi.

“Satın alma yapmanın tam zamanı. Bu fırsatı değerlendirmeyenler üzülebilir.”
Gayrimenkulde satın alma yapmanın tam zamanı olduğuna dikkat çeken Mahmut Dereli şunları söyledi: “Uygulamanın geçerli olacağı 31 Ekim 2018 tarihine dek satışlardaki artışın önemli oranda olacağını öngörüyoruz. Bu son teşvikler son derece önemli. Çünkü sektördeki pek çok projede gayrimenkul stoğu bulunuyor. Sektör genelinde ciddi bir hareketlilik başladı ve bu hareketlilik artarak devam edecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi şehirlerde hareket daha yoğun olacaktır. Gayrimenkul satın almak için en doğru zamandayız. Bu fırsatı iyi değerlendirmeyenler üzülebilir. Bu nedenle yatırım amaçlı da olsa oturma amaçlı da olsa gayrimenkul satın alma niyeti olanlara fırsatları incelemelerini, satış ofislerine gidip projeleri ve fiyatları değerlendirmelerini tavsiye ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181