Global Liman'ın hisse devri tamamlandı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ) yüzde 10.84 hissesini satın alma işlemini tamamladı. İşlem, şirketin operasyonlarını güçlendirmeyi hedefliyor ve güçlü, hızla büyüyen bir oyuncuya duyulan güvene işaret ediyor.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman operatörü olan ve en büyük liman işletmecileri arasında yer alan Global Liman İşletmeleri A.Ş.’nin, Akdeniz ve Asya Pasifik bölgesinde altı ülkede dokuz limanı bulunuyor. GLİ, Türkiye’de liman altyapısı, emlak, enerji ve finans hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren Global Yatırım Holding A.Ş. bünyesinde yer alıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yatırımından elde edilecek gelir, GLİ’nin EBRD’nin yatırım yaptığı ülkelerdeki gelecek liman yatırımlarını finanse etmek için kullanılacak. Global Liman İşletmeleri’nin yurtdışında büyümesi, limanlar arasında entegrasyonu teşvik edecek ve network sinerjileri yaratacak. Aynı zamanda, şirketin uluslararası pazarlardaki pozisyonunu daha da güçlendirecek.

Artık bir hissedar olan EBRD Altyapı Sektörü Başkanı Thomas Maier, Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlendi.

EBRD’yi yatırım yaptığı birçok şirketin yönetim kurulunda da temsil eden Thomas Maier, şirketin kurumsal yönetimini daha da ileriye taşıyacak ve hem Türkiye’de hem yurtdışında rekabet gücünü artıracaktır.

Thomas Maier, atanması ile ilgili olarak: “Sağladığımız finansman, hisseleri uluslararası piyasada işlem görmeye başlamadan önce Akdeniz boyunca ufuklarını genişletmek isteyen GLİ için önemli bir ivme gücü oluşturacaktır. Bir hissedar olarak, bu güçlü uluslararası oyuncuyu daha da güçlü hale getirmek için Global Yatırım Holding ile omuz omuza çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Global Liman’ın hisselerinin 2016-2018 döneminde uluslararası piyasada işlem görmeye başlaması planlanmaktadır. Bu işlemin, özellikle Türk liman ve altyapı sektörlerinin borsada yer almaları için önünü açması beklenmektedir.

Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise “EBRD’ye ortak olarak hoşgeldiniz diyor, GLİ’nin kurucusu Gregory M. Kiez’in izinden gitmekten onur duyuyorum. Akdeniz’deki tartışılmaz liderliğimizi daha da geliştirmek için önemli bir mihenk taşı olan EBRD ile ortaklığımızın, Global Liman İşletmeleri’nin büyümesini daha da hızlandıracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

SÖZCÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181