Global ve Bilfinger Türkiye’de yatırım fonu kuracak!
Gayrimenkul sektörüne Avrupa sermayesi geliyor. Son yıllarda yaptığı atılımla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektörü için daha büyük başarılara imza atma yolunda önemli bir kapı daha açılıyor.

Sermaye piyasalarının gözde şirketi Global MD Portföy Yönetimi ile Almanya’nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate, Türkiye’ye Avrupa’dan kaynak aktarma hedefiyle işbirliği kararı aldı. Bilfinger Real Estate ile Global MD Portföy Yönetimi Şirketi arasında varılan anlaşma doğrultusunda, Türkiye gayrimenkul sektörüne, küresel rekabette öne geçmek için en önemli eşiklerden biri olan finansmanda, alternatif imkânlar yaratmak üzere bir gayrimenkul yatırım fonu kurulacağı açıklandı.

Alman gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate’in Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ve Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumu Global Menkul Değerler’in bağlı kuruluşu Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez İstanbul’da düzenlenen törenle gayrimenkul yatırım fonu için imza attı.

Anlaşmaya göre 400 milyon Euro (1.35 milyar TL) büyüklükte planlanan fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezleri, bir kısmının ise endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.

Ortadoğu’dan sonra Avrupa kaynaklı bir fon

Global’in geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile imzaladığı 250 milyon Dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonu ile Ortadoğu sermayesinin Türkiye’ye yönlendirmesinin ardından, Bilfinger Real Estate işbirliği ile kurulacağı duyurulan yeni fon ile sektöre Batı kaynaklı sermayenin girişinin de yolu açıldı.

“Yerel ve uluslararası yatırımcılar için yeni bir soluk”

Gayrimenkul sektöründe heyecan yaratacak imzayı atan Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, “Geçen ay imzaladığımız anlaşma ile kurulan fon, ‘Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu’ niteliğini taşıyordu. Ortadoğu’dan sonra bu defa Avrupa kaynaklı sermayeyi Türkiye gayrimenkul sektörüne getirecek yolu açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fernandez, “Gayrimenkul Yatırım Fonu, Türkiye piyasası için nispeten yeni bir kavram. Kısa sürede 400 milyon Euro’ya ulaşacak bu fonun, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Bilfinger RE olarak 54 milyar Euro’yu yönetiyoruz”

Bilfinger Real Estate Türkiye Yatırımlar Departmanı Yöneticisi Selim Şahin ise, Türkiye gayrimenkul sektörünün başarısının uluslararası arenada dikkat çektiğini vurgulayarak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile sağlanan kaynak çok daha büyük projeler için imkân sağlayacaktır” dedi. 53 milyon metrekare alan yönetimi ile Avrupa’nın lider firmaları arasında yer alan Bilfinger Real Estate’in 54 milyar Euro değerinde aktif varlığı yönettiğini kaydeden Şahin, “Bilfinger Real Estate Türkiye, yerel ve uluslararası müşterilerine sıra dışı gayrimenkul çözümleri sunmak için bu yılın başlarında "Yatırımlar Departmanı" kurarak Türkiye’deki hizmet yelpazesini genişletti. Bu sayede gelişmekte olan Türkiye gayrimenkul piyasasında her geçen gün yeni fırsatlar yaratırken, Bilfinger Real Estate Türkiye olarak yerel varlığımızı arttırarak, yatırımcıların güvenilir çözüm ortaklarından biri olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181