Gökhan Taş, '500 bin lira altı pazarda fiyatlar artar'!
Dünyanın köklü gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "2017 yılında öngörülerimize göre, 500 bin lira altı pazarda fiyatlar artar, 500 bin lira ile 1 milyon lira arasındaki pazarda fiyatlar sabit kalır ve 1 milyon üstü pazarda fiyatlar düşer" değerlendirmesinde bulundu.

Metrekaresi 7 bin lira üzeri konutlarda arz fazlası olduğunu savunan Taş, "Özellikle dolarla satüan bölgelerde fiyat ancak geri gelirse, satıcılar ancak belirli indirimler yapabilirse satış adetlerinin iyi olacağını düşünüyorum" dedi. Konut pazarının 2016'da 1 milyon 300 bin seviyesinde kapanmasının beklendiğini de belirten Taş, "Eğer kredide yüzde 0.80 faiz devam ederse ve tüm satışlarda KDV yüzde l'e inerse, alıcıdan ve satıcıdan alınan tapu harçlan da yüzde 0.5'e düşerse gayrimenkul yatınm aracı olmaya devam eder. Buna benzer iyileştirmeler olmazsa gayrimenkul kazançlı yatınm aracı olmaktan çıkabüir. 2017 yılında eğer bu iyileştirmeler olmaz ise ihtiyaca yönelik alımlann olduğu pazar olabilir" diye konuştu.

Karar Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181