Gül Proje'den İstanbul'a toplam 3.3 milyar liralık yatırım!
İnşaat sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Gül Proje, dört projenin çalışmalarını aynı süreçte yürütüyor. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde lokomotif rol üstlendiğine dikkat çeken Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, önümüzdeki dönemde yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini söyledi. 'Viraİstanbul', 'Gül Proje Express', 'Tempoint' ve 'Seyrantepe' projelerinin devam ettiğini hatırlatan Gül, İstanbul'a toplam 3.3 milyar TL'lik yatırım yapacaklarını kaydetti.

Gül, inşaat sektörün Türkiye ekonomisindeki önemini "İnşaat sektörü herkesin bildiği gibi ekonominin lokomotifi "En önemli işlerimiz arasına yeni araziler alıp, proje geliştirmek yer alıyor. İstanbul merkezinde çok fazla yer yok artık, ancak biz prim yapacak potansiyeli yüksek ve şehir merkezinden uzakta olmayan arazilerle ilgileniyoruz. Eyüp, Florya, Gaziosmanpaşa, Basın Ekspres Yolu, gibi lokasyonların yanı sıra şimdi halkamıza Seyrantepe'yi de ekledik. Ekiplerimiz sürekli bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor, sahaya iniyor." konumunda bulunuyor. Boyadan ısıtma-soğutmaya, beyaz eşyadan mobilyaya, tekstilden aksesuara aklınıza gelebilecek pek çok alanda ortalama 200 alt sektörü doğrudan ilgilendiren inşaat, ekonomiye ve istihdama sağladığı değer nedeniyle uzunca bir süre daha ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek. İnşaat sektöründeki ilerleme ve büyüme ciddi boyutlara ulaştı. Sektörün güçlü, güncel makine ve ekipman parkı, deneyimli teknik personeli, bilgi birikimi, uluslararası iş deneyimi, hızlı iş yapabilme yeteneği gibi özellikleri gelecekte avantaj sağlayacak" diye anlattı.

Kentsel dönüşüm vurgusu
Kentsel dönüşüm sürecini inşaat sektörünün gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini hatırlatan Gül, "Dönüşüm hareketinin tamamlanmasıyla şehrin çehresi ve yaşam biçimi tamamen değişmiş olacak. İnşaat sektörünün gelişmesinde hükümet politikaları, uluslararası kredi kuruluşlarının tutumu, ekonomik kararlar direkt etkili oluyor. Bu durum da doğrudan yatırımcının ve sektörde faaliyet gösteren firmaların refleksini belirliyor. Yüksek oranlı büyüme ve istihdam yaratma ihtiyacı Türkiye ekonomisi için inşaat sektörü bugün kentsel dönüşümle beraber; her zamankinden daha önemli bir hal almış durumda. Bu önem uzunca bir süre de devam edecek gibi görünüyor" dedi.

Grup olarak kendilerinin de bu alanda çalışmaları hakkında bilgi veren Gül, "İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşümü hedefleyen projeler üzerinde de çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz projelerin yanı sıra hala Eyüp, Avcılar ve Bağcılar'da satışı devam eden yatırımlarımız da bulunuyor. Eyüp Palas, Avcılar Park ve Güneşli Park Gardenya projelerinin satışları farklı ödeme avantajları ve kampanyalarla devam ediyor" dedi.

Hedef; projeleri 2018 yılında tamamlamak
Gül Proje olarak mevcut projeleri hakkında bilgi veren Gül, şunları söyledi: "Gül Proje'yi dokuz yıl önce kurmuş olsak da markanın temellerinin atılması 35 yıl öncesine dayanıyor. 'Yarını bugünden inşa etme' vizyonuyla yola çıktık, bu vizyon doğrultusunda sektöre öncülük eden yapıya da ulaşmış bulunuyoruz. Projelerimizle sadece günümüzü değil, geleceği de inşa eden yapılar sunuyoruz. Şu anda inşaatı devam eden 'Vira İstanbul' ve sonbaharda lansmanını yapmayı planladığımız 'Gül Proje Express' projelerimiz bulunuyor. Beylikdüzü'nde bittiğinde 1.156 konut ve 39 cadde mağazasının yer alacağı 'Vira İstanbul'un yüzde 80'i yeşil alandan oluşuyor. İkitelli Basın Ekspres'te yeni başlayacağımız 'Gül Proje Express' ise; toplam 658 rezidans ve 41 cadde dükkanından meydana geliyor. 'Gül Proje Express'; Güneşli Park, Güneşli Park Gardenya ve Güneşli Park AVM'den sonra Gül Proje'nin bölgedeki 4'üncü pro
jesi olacak. Bu projeleri 2018 yılında teslim etmiş olmayı planlıyoruz."

"İstanbul merkezli projelerin sayısı attıracağız"
Seyrantepe'de Türk Telekom Arena yanında 36.7 dönümlük arazi üzerine projelendirdikleri anlatan Gül, İstanbul'un merkezindeki projelerin sayısını artırma hedefi doğrultusunda bu araziyi aldıklarını söyledi. Gül, "Arsa üzerinde her yönüyle lüks bir projeyi hayata geçireceğiz. Bugüne kadar Emlak Konut GYO'nun açtığı 20'den fazla ihaleye katıldık. Ancak bu arazinin konumu ve lokasyonu bizleri çok heyecanlandırdı. Bölgenin çok fazla prim yapacağını öngörüyoruz. Burası önemli bir yaşam, kültür, iş, sanat merkezi olacak. Bir de 'Tempoint' projemiz var. Gaziosmanpaşa'da TEM'in hemen kenarında yer alacak olan ve Nata Holding ile birlikte projelendirdiğimiz 'Tempoint'; rezidans, AVM ve farklı şekilde değerlendirilebilecek alanların yer aldığı karma bir proje olacak" diye konuştu.



Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "İnşaat sektörü herkesin bildiği gibi ekonominin lokomotifi konumunda bulunuyor. Boyadan ısıtma-soğutmaya, beyaz eşyadan mobilyaya, tekstilden aksesuara aklınıza gelebilecek pek çok alanda ortalama 200 alt sektörü doğrudan ilgilendiren inşaat, ekonomiye ve istihdama sağladığı değer nedeniyle uzunca bir süre daha ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek. İnşaat sektöründeki ilerleme ve büyüme ciddi boyutlara ulaştı. Sektörün güçlü, güncel makine ve ekipman parkı, deneyimli teknik personeli, bilgi birikimi, uluslararası iş deneyimi, hızlı iş yapabilme yeteneği gibi özellikleri gelecekte avantaj sağlayacak" diye anlattı.

Seda GÖK/Ticaret Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181