Günlük kiralık evde kimlik bildirimi artık zorunlu!
Son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) günlük kiralık evlere sıkı denetim getiriyor. Artık bu evlerde kalan kişilerin kimlik kayıtları kolluk kuvvetlerine bildirilecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, hakkında arama kararı olan birçok kişinin bu evlerde kolayca saklanabildiğini, son çıkan düzenlemeyle birçok suçlunun yakalanabileceğini ifade etti.

Olağanüstü Hal kapsamında (OHAL) çıkan son KHK ile birlikte artık günlük kiralık evlerde kalanların kimlikleri kayıt altına alınacak. 1174 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun ikinci maddesinin birinci fıkrasına, "günübirlik kiralanan evler" ibaresi eklendi. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, bu tür kiralık evlerde özellikle hakkında arama kararı olan kişilerin kaldığına dikkat çekerek, kimlik bildirimi yapılmasının birçok suçlunun yakalanmasında önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Birçok Suç ve Suçluyu Saklayabiliyor!
Günlük kiralık evlerde hiçbir denetim olmaması nedeniyle fuhuş ve şantaj gibi suç unsuru olabilecek birçok eylemin gerçekleştirilebildiğini ifade eden Cevat Kazma, özellikle darbe girişiminden sonra hakkında arama kararı olan FETÖ mensubu kişilerin de bu evlerde kolayca saklanabildiklerini belirtti.

İdari Para Cezası Uygulanacak!
Cevat Kazma, günlük kiralanan evlerin herhangi bir ruhsatı olmadığını dile getirerek büyük miktarda vergi kaybına da yol açtığını kaydetti. Kimlik bildirme zorunluluğunun oteller için de geçerli olduğunu belirten Cevat Kazma, kimlik bildirimlerini kolluk kuvvetlerine göndermeyen işletmelere ve kiracılara 5 Bin TL ila 10 Bin TL arasında idari para cezası kesileceğini söyledi. Bildirim yapılmamasının tekrarı halinde ise bu evlerin mühürlenebileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181