Güven Kuzu, Kuzu Grup'un Ankara'daki 3 yeni projesini anlattı!
Sektöründe güvenin simgesi Beğeni kazanan birçok projeye imza atan Kuzu Grup, İstanbul'un en iddialı projesi olan Sea Pearl Ataköy ve Ankara'nın en iddialı iki projesi olan Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerini hayata geçiriyor. 

Projelerinizden biri Kuzu Grup marka adını taşıyor, bu projenin sizin için önemi nedir?
Kuzu Grup olarak şimdiye kadar yapmış olduğumuz projelerimizden elde ettiğimiz deneyim ve birikimi aktardığımız, altına gururla imzamızı attıağımız ve adımızı koyduğumuz Kuzu Effect projemiz, özel bir proje olma ayrıcalığını taşıyor. Toplu Konut İdaresi ile beraber gelir paylaşım modeli ile hayata geçirdiğimiz Kuzu Effect, mimar Emre Arolat imzasını taşıyor. Yaklaşık 750 milyon TL yatırım yaptığımız projemiz, Ankara'nın en değerli lokasyonu olan Oran'da, yeşili ve maviyi bir araya getiren orman ve hemen yanı başında Eymir Gölü manzarası eşliğinde yükseliyor. Kuzu Effect, rezidans, loft, ofis/stüdyo ve açık çarşısı ile seçkin markaları ve restoranları buluşturan karma bir projedir.

Ankara'da hayata geçirdiğiniz bir diğer proje Kumru Ankara, Ankaralılara ve alıcısına neler sunuyor?
Çankaya, Yıldızevler'de hayata geçecek projemiz, şehrin yeni değeri olacak. Şehri, şehirde yaşamak isteyen aileler için ideal bir proje. Zengin sosyal donatıları ile de dikkat çekecek Kumru Ankara, katta sosyal tesisleri ve şehir manzarasına karşı terası ile Ankara'da bir ilk. Merkezi konumu ve meydanıyla şehrin yeni buluşma noktası Kumru Ankara, Çankaya bölgesinde tek olacak.

Kumru Ankara'yı bir de teknik ve mimari açıdan değerlendirebilir misiniz?
Projemiz, 10 bin 600 metrekare arsa üzerine, 60 bin metrekare inşaat alanı, 5 bin metrekare ticari alan ve 3 bin 500 metrekare yeşil alandan oluşuyor. Tek kulede, iki farklı yaşam seçeneği sunduğumuz projemizin mimarı Ali Osman Öztürk.

Projelerinizi hayata geçirirken neyi hedefliyorsunuz ?
Nitelikli ve özel projeler hayata geçirmek, insanların hayatına değer katmak bize her zaman ayrı bir mutluluk vermiştir. Hem Kuzu Effect'i hem de Kumru Ankara'yı şekillendirirken ana hedefimiz, burada oturacak ve burada çalışacak herkesin mutlu ve huzurlu yaşaması, aynı zamanda da yatırım olarak kazanması oldu.

Kuzu Grup'un gelecek hedeflerinden kısaca bahsedebilir misiniz?
Kuzu Grup olarak son 10 yılda yurtiçinde ve yurt dışında yaptığımız projelerle gelecek hedeflerimizin temelini oluşturuyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri arasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyoruz.

İnşaat sektörünün ekonomik büyümeye etkisi hızla devam ederken Kuzu Grup'un bu büyümede katkısı nedir?
Orta Doğu bölgesinde var olan projelerimizin yanı sıra yeni proje fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yurt dışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırırken, yurt içindeki projelerimizle de özellikle istihdama önemli derecede katkı sağlıyoruz.  

Sektördeki başarılarınız nelerdir?
Yurt içinde ve yurt dışında projeler inşa ettik, ENR'ın yaptığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" araştırmasında 151. sırada yer aldık. Forbes Türkiye'nin "istanbul'un Getiri Potansiyeli En Yüksek 50 Konut Projesi" araştırmasında Sea Pearl Ataköy ile 1. seçildik.

Habertürk Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181