Halk GYO İFM projesini gayrimenkul sertifikası ile satacak!
İlk olarak TOKİ öncülüğünde başlatılan gayrimenkul sertifikası İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) de uygulanmaya başlayacak. Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, uzun zamandır bu konunun gündemlerinde olduğunu belirterek, "İFM'de hayata geçireceğimiz iki ofis kulesinden biri için gayrimenkul sertifika ihracı üzerine çalışıyoruz" dedi. Geçen hafta GYODER Başkanı seçilen Feyzullah Yetgin'le Halk GYO'nun faaliyetlerini ve sektörün gidişatını konuştuk.

Halk GYO bu yılı nasıl geçirdi?
2010'da kurulmuş bir şirket olarak 7 projeye imza attık. İlk çeyrekte finansal gelirlerimiz yüzde 12.5 artışla 21.6 milyon TL'ye ulaştı.

İstanbul Finans Merkezi'ndeki projenizde son durum nedir?
İFM'nin en büyük paydaşlarından biriyiz. Buradaki arsamıza 46 ve 34 katlı iki kule ve 8'er katlı üç bina inşa ediyoruz. Ofis kulelerimizin ihtiyaç dahilindeki kısmının ana ortağımız Halkbank'a kiralamak için iyi niyet sözleşmemiz mevcut.

İFM'nin Türkiye'nin marka algısına ne katkısı olacak?
Bu proje Türkiye'nin finansal anlamda cazibesini yükseltmeyi öngören, ülkemize derinlik katacak ve sektörün "marka algısına" küresel boyutta katkı sağlayacak. İstanbul'u çok uluslu şirketler için de bir cazibe merkezi haline getirecek. Ortadoğu, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika için önemli ekonomik büyüklüğe sahip olan Türkiye'nin en büyük kenti, gerçek değerine kavuşmuş olacak. Bu proje ile 24 saat yaşayan modern şehir yaşamı inşa edilecek.

Finansmanı nasıl karşılanacak?
Bir kısmını özkaynaklarımızdan, bir kısmını da dış kaynaklardan sağlamayı planlıyoruz. Bugüne kadar bilançomuzu dış finansman yükü olmaksızın taşıdık. Banka kredisi ve başta gayrimenkul sertifikası olmak üzere çeşitli sermaye piyasası araçlarının ihracı gündemimizde.

Devam eden projelerinizden bahseder misiniz?
Sancaktepe'deki bin 37 konutluk Bizimtepe Aydos projemizle Erzurum'da hayata geçirdiğimiz Şehristan Konutları'nın inşaat ve satışları sürüyor.

Yeni yatırım planlarınız var mı?
Stratejimiz doğru lokasyonda doğru proje anlayışı ile gayrimenkul sektörünü ve yatırımcıları destekleyecek fırsatları değerlendirmek ve Türkiye için ortak bir zenginlik yaratmak. Bu kapsamda olası tüm fırsatları değerlendirerek kurulduğumuz günden bu yana sürekli kâr etme eğilimimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

ANA YÜKLENİCİ YDA İNŞAAT
İFM'de ne kadarlık bir yatırım düşünülüyor? 

İFM projesi kapsamında inşa edeceğimiz kuleler için ana yüklenici seçimi ihale sürecini 2016 sonunda tamamlamıştık. İhalede 751.5 milyon TL ile en uygun "Anahtar Teslimi Götürü Bedel" teklifini veren YDA İnşaat ile ana yüklenici hizmet sözleşmesi imzaladık

200'DEN FAZLA SEKT ÖRÜ BESLİYOR
Gayrimenkul sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Türkiye gayrimenkul sektörü, gayri safi milli hasıla içerisinde çok önemli bir yere sahip. İnşaat sektörüne bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmetler kendi taleplerini yaratırken sektördeki finansal akışını da besliyor. Sektörün segment ayırt etmeden, inşaat, pazarlama, satış sonrası hizmetler, ikinci el piyasası ve tüm bu süreçlerdeki istihdam, malzeme kullanımı ve ticari ilişkileri göz önüne alındığında ülkemiz ekonomisi içerisindeki lokomotif misyonunu görebilirsiniz.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK
GYODER'in yeni başkanı olarak yol haritanız nasıl olacak? 

GYODER, sektörde değişime imza atmaya devam edecek. Sektörün gelişmesi için azimle, el birliğiyle çalışmayı sürdüreceğiz. Ortak amacımız, gayrimenkul sektörünün büyümesi, güçlenmesi ve Türkiye'nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamak olacak.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181