Halk GYO yılın ilk dokuz ayında 270,3 milyon TL hasılat elde etti!
Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği nitelikli projeleriyle ekonomiye ve sektöre katma değer sağlamaya devam eden Halk GYO, 2018 yılının ilk dokuz ayında da başarılı bir mali performans elde etti. Yılın ilk dokuz aylık döneminde 270,3 milyon TL hasılat elde eden Şirketin net dönem karı ise, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %93 oranında artarak, 71,4 milyon TL rakamına yükseldi.

Dönem içerisinde, hayata geçirdiği nitelikli konut projelerinde inşaat süreçlerini tamamlayan ve teslimlere başlayan Halk GYO, gayrimenkul sektörünün gelişimine yönelik yenilikçi ve öncü çalışmalarını da sürdürmeye devam etti. Şirketin, Emlak Konut GYO güvencesi ve Teknik Yapı ortaklığıyla hayata geçirdiği EVORA İzmir projesi, her yıl gerçekleştirilen SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabında“En İyi Mimari Tasarım” ödülünü kazandı. İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak sınırlarında yükselen proje, konut, ticaret, park, kültür ve turizm fonksiyonlarını bir arada barındıran karma yapısıyla kente değer katacak bir yapıda tasarlandı.

Gayrimenkul sektörünün lider markalarından biri olarak, Türkiye’ye duydukları bağlılık ve sorumluluk bilinciyle çok çalıştıklarını ve hayata geçirilen projelerle ülke ekonomisine daha fazla değer sağlamayı hedeflediklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin şunları söyledi:

“Halk GYO olarak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen, planladığımız hedefler doğrultusunda büyümemizi sürdürdük. Ülkemize olan sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak, yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vizyon doğrultusunda başlattığımız EVORA İzmir projemizde önemli bir aşama kaydettik. ‘Türkiye için Kazanç Vakti’ kampanyasının da etkisiyle yoğun ilgi gören projemizde ön talep süreci devam ediyor. Bu projeye start verirken hedefimizi “İzmir’in kent yaşamına yakışan yenilikçi bir proje geliştirmek” olarak belirlemiştik. SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabındaelde ettiğimiz “En İyi Mimari Tasarım” ödülü, doğru yolda olduğumuzu, bu projeye start vererek ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha gösterdi. Konut, ticari, park, kültür ve turizm alanları gibi farklı fonksiyonları bir arada barındıracak olan karma projemize olan inancımız bu ödülle bir kez daha perçinlendi. Güçlü işbirlikleriyle ülkemizin dört bir yanında yatırım yaptığımız bölgelerin yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

Konut sektörünü canlandırmak adına hayata geçirilen teşviklere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yetgin şunları kaydetti;
“Dönemsel olarak hayata geçirilen kampanya ve teşvikler sektöre büyük canlılık katıyor. Bu kapsamda, büyük bir duyarlılıkla hareket eden ve önemli kararlara imza atan gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığımıza bir sektör temsilcisi olarak teşekkür etmek isterim. Bizler gibi sektörde önemli rol oynayan şirketlere düşen görev de, geliştirdiğimiz çözümlerle, Ülkemiz ekonomisine sağladığımız katma değeri artırmaya çalışmak olacaktır.”

Halk GYO marka projeleriyle portföyünü geliştiriyor
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin de en büyük paydaşlarından biri olan HALK GYO, 2016 yıl sonunda başladığı inşaat çalışmalarında yüzde 22 inşaat seviyesine ulaştı. Şirket, 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’nin hızla yükseldiği projenin finansmanı konusunda da sektöre örnek olacak adımlar attı.

Halk GYO’nun Vakıf GYO ortaklığı ile 2015 yılında hayata geçirdiği Sancaktepe’de yer alan Bizimtepe Aydos ile 2016 yılında Er Konut ortaklığı ile Erzurum’da hayata geçirdiği Şehristan Konutları projeleri ise bulundukları bölgelerin markalı konut projesi olma özelliğini taşıyor. Anahtar teslimlerin başladığı projelerde son kalan dairelerin satışları da hızla devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181