Hamit Demir, kredi faiz oranları indirimi ile ilgili görüşlerini açıkladı!
Sektörümüze kazandırılan İmar Barışı, KDV ve tapu harçlarının düşürülmesi uygulamalarının ardından, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bankalara yönelik “Kredi faizlerinin düşürülmesi” çağrısıyla, önce toparlanma ardından canlanma dönemi başlayacak. Kredi faiz oranlarının düşürülmesine yönelik ilk girişimi gösteren kamu bankalarının ardından diğer bankalarında hızlıca harekete geçeceğine inanıyoruz. Yıldırım’ın bu çağrısıyla bankalar arasında hızlı bir kampanya süreci başlayacak. Bu kampanyalar konut üreticilerinin kampanyalarıyla da birleşerek yılın en parlak dönemine imza atılacak.

İçinde bulunduğumuz bahar ayları itibariyle satışların en hareketli olması gereken bir dönemdeyiz. Faizlerin yüzde 1’in altına indirilmesi, son dönemdeki en büyük beklentilerimiz arasındaydı. Mevcut konut stoğunu azaltmaya yönelik bu hamleyle sektörümüzün içerisinde olduğu en verimli dönem olan bahar döneminde, güvenli liman olarak görülen gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik talepler yine hız kazanacak.

Basit bir hesaplama yapmak gerekirse; faizler yüzde 0.99 olduğunda 10 yıl vadeli olarak 300 bin TL kredi kullanan yatırımcının aylık ödemesi 4 bin lira düzeylerinden 3 bin 400 lira seviyelerine inebilecek. Sektörümüzü canlandırmaya yönelik atılan bu çok önemli adımın kısa sürede karşılık göreceğine inanıyoruz. Böylece sektörümüz hak ettiği noktaya ulaşarak yılın tamamında hedeflenen konut satış rakamlarının çok üstünde bir satış performansı
sergileyebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181