'Her önüne gelen emlak danışmanıyım diyemeyecek'!
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Emlak Danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliğinin hazırlanması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen imza törene TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ile MYK Başkanı Adem Ceylan ve Federasyon yöneticileri, çeşitli illerden emlak odaları ve dernek başkanları katıldı.

"MESLEĞİMİZ İÇİN BİR MİLATTIR"
İmza töreninde bir konuşma yapan TEMFED Genel Başkanı ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, "15 Mart 2017 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulunda Emlak Danışmanlığı Ulusal Mesleki Standardı hazırlanması ile ilgili karar alınmıştır. Emlak Danışmanlığı Ulusal Meslek Standardının belirlenmesi, Emlak Danışmanlığı mesleği için bir kırılma noktası bir milattır. Bundan sonra elde edilecek kazanımların öncüsüdür. Özellikle büyüyen emlak piyasası sektörde düzenleme beklentisini de artırdı. Yayımlanacak standardın uygulanmaya başlamasıyla artık kaçak emlakçıların önüne geçilecek. Her önüne gelen emlak danışmanıyım diyemeyecek" diye konuştu.

"HİZMET KALİTESİ ARTACAK"
MYK Başkanı Adem Ceylan da Emlak Danışmanı Ulusal Yeterliliğinin hazırlanarak iş piyasasının bu alanda çalışanlardan beklediği niteliklerin belirleneceğini ve bu nitelikleri ölçecek şekilde sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütüleceğini ifade etti. Ceylan, yapılacak çalışmaların mesleğini başarı ile icra edenlerin belirlenmesinde ve istihdamında önemli olduğunu vurguladı. Emlak danışmanlığı alanında yaşanılan sorunların altını çizen Ceylan, bu sorunların asgariye indirilmesi için hazırlanacak ulusal yeterliliğe uygun eğitim almış ve belgelendirilmiş kişilerin mesleklerini icra etmelerinin gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede, emlak danışmanlığı süreçlerinde hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin artacağına değinen Ceylan, TEMFED ile yapılan işbirliği protokolünden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181