İhalenin kazananı Dap Yapı!
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından satışa çıkartılan, Acıbadem’deki Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesinde en yüksek teklifi Dap Holding’e bağlı Eltes ile İstlife ortaklığı verdi. İhale sonucu, inceleme ve onay sürecinin ardından kesinlik kazanacak.

Üsküdar, Acıbadem, Barbaros Mahallesi’ndeki 17 dönüm arazi için Eltes - İstlife ortaklığı, 810 milyon liralık toplam satış gelirinin yüzde 50.15’ini (406 milyon 215 bin lira) teklif etti.

Yoğun ilgi gösterildi
Üsküdar Acıbadem’de, Validebağ Korusu’nun yanında ve Capitol alışveriş merkezine yakın konumuyla dikkat çeken lojman arajisi için 48 şirket dosya aldı ve 45 şirket yarıştı. İlk oturumda 45 şirketin yarıştığı ihalede en yüksek teklifi Bahar İnşaat vermişti.

Firma 350 milyon lira proje bedeli ve Emlak GYO’ya 147 milyon lira arsa payı bedeli önermişti. Ancak yeterliliği olmadığı gerekçesiyle şirket ikinci oturuma alınmadı.

Dap Yapı, nisan ayında Eltes İnşaat’ı Ağaoğlu İnşaat’tan satın almıştı. 1981’de 10 milyon TL sermaye ile kurulan Eltes İnşaat, Ağaoğlu tarafından 2006’da Alke ve Ataç gruplarından devralınmıştı. Eltes, 35 yılda 3 bin konut ve ofis üretti.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ihale sonrasında şunları söyledi:

“Avrupa Yakası’nın Nişantası’sı neyse, Anadolu Yakası’nın da Nişantaşı’sı burası. Şu anda Acıbadem’in en değerli arazisi de burası. Karşısında çok büyük bir koru var. Dersimizi iyi çalıştık, bizde kaldı. Oturuma yönelik çok kaliteli bir butik konut projesi yapacağı. Daha önce çalışmıştık. Çünkü burayı almaya kararlıydık.”

Üsküdar tapusunda 1137 ada 26 no’lu parsel ve 1138 ada 27 no’lu parsel halinde toplamda 2 parselden oluşan Hava Subayları Lojmanları, 17 bin 237 metrekare alana sahip. Arazide 4 kata kadar imar izni bulunuyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181