İhtiyaç kredilerinde faiz oranı yüzde 1'e yaklaştı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında yaptığı 250 baz puanlık indirim ve zorunlu karşılık oranlarındaki düzenlenmeleri bankaların kredi faiz oranlarına da yansıdı. FETÖ'nün 15 Temmuz'dala darbe girişimi sonrası ekonomide çarkların dönmesi ve inşaat sektörünün canlılığını koruması amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında bankalar, konut kredisi faiz oranlarını en düşük yüzde 0.80 olmak üzere çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çekmişti. Konutun ardından bu ayın başından itibaren ihtiyaç kredilerinde de faiz indirimine giden bazı bankalar, indirim öncesi aylık bazda yüzde 1.50 seviyesinde olan faizi en düşük yüzde 1.18'e çekti. Yapılan indirim sonucu faiz oranlan yüzde 1.18-1.35 arasında değişirken, bankaların ihtiyaç kredisi faizlerinde yaptığı indirim 15-35 baz puan arasında oldu. İhtiyaç kredisi faizlerindeki indirimlerle tüketici, 36 ay vadede 20 bin liralık kredi kullanımında bin 300-bin 700 lira arasında, ortalamada da bin 500 lira daha az ödeme yapacak.

TAKSİT ÖTELEME DE VAR
Ziraat başta olmak üzere Vakıfbank, İş Bankası, Akbank ve TEB tüketici kredilerini düşüren bankalar arasında yer aldı. Akbank, yüzde 1.19'dan başlayan faizlerle sunduğu ihtiyaç kredisinde ödemeleri 2017'ye erteliyor. Kampanya 31 Elam'e kadar sürecek. TEB, yeni başlattığı ihtiyaç kredisi kampanyasında 50 bin TL'ye kadar 3 6 ay vadede yüzde 1.32 faizin yanı sıra tahsis ücretini de sıfırlayarak 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyor. İş Bankası'nın 14 Eldm'e kadar geçerli olacak ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında, tüm bireysel ihtiyaçlar için yüzde 1.22 'den başlayan faizlerle 50 bin TL tutar ve 48 ay vadeye kadar kredi kullanılabiliyor. Kampanya kapsamında 3 bin-14 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1.32,15 bin-24 bin 999 TL kredi tutarı için yüzde 1.25, 25 bin TL ve üzeri kredi tutan için de yüzde 1.22 aylık faiz uygulanıyor.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181