'İmar yasası bir an önce çıkmalı'!
10 Mayıs'ta 15'incisi yapılan Gayrimenkul Zirvesi'nin ardından GYODER sonuç bildirgesini açıkladı. Sektörün yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilen bildirgede önemli detaylar yer alıyor. GYODER Başkanı Aziz Torun tarafından açıklanan başlıklar şöyle...

- Kentsel dönüşüm stratejisinin geniş kapsamlı bir imar reformu ile planlanması gerekiyor.
- İmar yasası bir an önce çıkmalı, sektörün üzerindeki % 14'e kadar varan vergi ve harç yükü hafifletilmeli. KDV uygulamaları çözümlenmeli, tüketiciyi koruma kanunun getirdiği cayma hakkının oluşturduğu risk düzeltilmeli.
- Kentsel dönüşüm stratejisi geniş kapsamlı bir imar reformu ile planlanmalı. Bu dönüşüm için çok önemli.
- Siyasi iradenin ucuz arsa temini ve uzun vadeli finansman imkanı gibi daha güçlü destekler vermesi gerekir.
- Sat/Yap'a dayalı finansman modeli uzun vadede sektörü zorlar." Güçlü finansal yapılar oluşturulması için sermaye piyasası araçları yanında güçlü iş ortaklıklarına da açık olunmalı. Bunun içinde şirketler kurumsal ve şeffaf yapılara kavuşturulmalı.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181