İMSAD konutta indirim kampanyasına destek için üyelerine çağrıda bulundu!
Gayrimenkul sektörünü temsil eden Türkiye’nin önde gelen kuruluşları GYODER, İNDER ve KONUTDER’in güç birliği kampanyasına, inşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD da kayıtsız kalmadı. Türkiye İMSAD, sanayici üyelerine, kampanyaya destek olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye İMSAD olarak, 80 büyük sanayici firma, 35 alt sektör derneği ve 15 paydaş üye ile 112,3 milyar dolar toplam pazar büyüklüğüne sahip bir sektörü temsil ettiklerini belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Sektördeki dalgalanmanın aşılması, konut stokunun eritilmesi ve inşaat sektörünün gelişimi açısından 15 Mayıs Salı günü GYODER, İNDER ve KONUTDER tarafından açıklanan kampanyayı çok doğru buluyoruz. Kamu, finans ve gayrimenkul sektörünün iş birliğine güzel bir örnek olan ve hem tüketiciye hem sektöre katkı sağlayan bu girişimi destekliyoruz” dedi.

“Rekabet hukuku çerçevesinde, liste fiyatları üzerinden peşin ödemeli satışlarda, kampanyayı desteklemeleri yönünde, üye sanayicilerimize tavsiyede bulunduk” diyen Ferdi Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Üyelerimizden bilgi alarakhazırladığımız ve her ay yayınladığımız İnşaat Malzemeleri Sanayisi Endeksleri’nde yer alan Tahsilat Endeksi’nde görüldüğü gibi, sanayicimiz ciddi bir tahsilat sıkıntısı içerisinde. Hatta piyasada barter ile yapılan ürün satışı arttı. Bu durum endeks sonuçlarımızda da açıkça görülüyor. Dolayısıyla bu kampanyanın tahsilatları da hızlandıracağını ümit ediyoruz.”

Gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak tapu harcı ve KDV oranının indirilmesiyle birlikte, kamu bankalarının da konut kredi faizlerini düşürmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarının üyesi olduğu GYODER, İNDER ve KONUTDER güç birliğine giderek önemli bir adım attı. Sektörü temsil eden bu üç kuruluşun başlattığı, tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası, sektörde heyecan yarattı. 15 Mayıs-15 Haziran 2018 tarihleri arasındaki süreçte konut alıcısı; yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde de kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181