İnşaat malzemeleri endeksi düşüşte!
Türkiye İMSAD'dan yapılan açıklamada, ocakta mevsimsellik etkisi ile zayıflayan faaliyetler nedeniyle gerileyen endeksin son altı aydır 100 puanın altında kaldığı kaydedildi. Açıklamada bileşik endeksi oluşturan üç alt endeksin de ocakta gerilediği belirtilerek şu bilgiler verildi: "Faaliyet Endeksi, 4.2 puanla ocakta en çok düşen endeks oldu. Kötü hava koşulları ile mevsimsellik iç satışlar dahil tüm faaliyetlerin zayıflamasına yol açtı. Ocak ayında güven endeksinde gerileme çok sınırlı kaldı.

Güven endeksi gerilediği en düşük seviyelerde giderek durağanlaşıyor. Beklenti endeksindeki sınırlı gerileme ve durağanlaşma da bir sonraki toparlanmanın işareti olarak değerlendirilmeli. Mevsimselliğin olumsuz etkilerinin sona ermesi ardından jeopolitik ve siyasi risklerin de azalması halinde özellikle faaliyetlerden başlayarak endekslerde iyileşme bekleniyor." 

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181