İnşaat sektörü Haziran'da genel ekonomiden daha hızlı büyüdü!
Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (ÎMSAD), Haziran Sektör Raporunu yayınladı. İnşaat sektörü, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 6.6 büyüdü. Böylelikle sektör, yüzde 4.8 büyüyen genel ekonomiden daha hızlı büyümüş oldu. Yılın geneli için 2015'in daha üzerinde bir büyüme gerçekleşme olasılığı da artmış oldu. Raporda, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının "iki ülke arasındaki ekonomiyi ve dış ticareti etkileyeceği" ifade edildi. Rapora göre, karardan inşaat malzemeleri ihracatı etkilenecek. Türkiye'nin 2015'te 17 milyar dolar ihracat malzemesi ihracatı oldu. AB ülkelerine yapılan inşaat malzemesi ihracatı ise 4.1 milyar dolardı.

İNGİLTERE İLK 3'TE
Türkiye'nin inşaat malzemeleri ihracatında Irak ve ABD'den sonra en büyük pazarı ingiltere. Ülkeye 2015'te 977 milyon dolar inşaat malzemesi ihracat edildi, ingiltere, aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri içinde en çök inşaat malzemesi ihraç edilen ülke.

ÖZELDE HARCAMA ARTTI
Özel sektör inşaat harcamaları, 2016 ilk çeyreğinde yüzde 8.2 büyüdü. Böylece geçen yıl yapılan erteleme ve ötelemelerin ardından yeniden canlanmanın habercisi oldu. Kamu inşaat harcamalarında ise 2016'nm ilk çeyreğinde geçici bütçe nedeniyle harcamaların sınırlanmasına rağmen 1.6 büyüme yaşandı.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181