İnşaat sektörü önümüzdeki 30 yılda ikinci atılımını yapacak!
Türk inşaat sektörünün dünya standartlarının çok üstünde kalitede işler çıkardığını dile getiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, önümüzdeki 30 yıllık dönemde Türk inşaat şirketlerinin dünyada lider bir oyuncu olmasının önünde hiçbir engel olmadığını söyledi. Önümüzdeki orta/ uzun vadeli dönemin doğru stratejik planlama ve devlet destek paketleri ile sektörün dünya pazarında kendini daha da gösterebilmesi için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Kabadayı, "Gayrimenkul sektörü özelinde ise özellikle iç piyasada gayrimenkul finansal bir varlık olduğundan ekonomik ve ekonomi dışı gelişmelerden etkileniyor. Ekonomik ve siyasi konjonktür olumlu olduğunda sektörün ikinci büyük atılımını önümüzdeki 30 yıllık dönemde yapacağını söylebiliriz" dedi.

GAYRİMENKUL FİNANS İLE BÜTÜNLEŞECEK

Bu atılım için temel konuların yerel talep ile birlikte yabancı kurumsal ve bireysel yatırımcılardaki eğilim olacağının altını çizen Kabadayı, Türkiye'nin tanıtımı ve İstanbul'un marka şehir konumlandırması, mega projelerin hayata geçmesinin de önemli başlıklar olacağını kaydetti. Kredi faiz oranlarının düşmesi ve kentsel dönüşümün hız kazanmasının da sektör için önemli olduğunu ifade eden Kabadayı, "Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan, gayrimenkul sertifikaları, kira sertifikaları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, altyapı gayrimenkul yatırım ortaklıkları tebliğleri ve gelişmeler ele alındığında, gayrimenkul piyasasının finans piyasası ile bütünleşen bir yapıya geçeceğini görüyoruz" diye konuştu.

Kabadayı, "Birleşmiş Milletler verilerine göre 2050'lere yaklaştığımızda ülke nüfusunun 94 milyonlara ulaşması tahmin ediliyor. Bu verilere baktığımızda inşaat, enerji ve gıda gibi sektörlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha görebiliyoruz. Önümüzdeki süreçte inşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörü olmaya devam ederken, ülke ekonomisinin büyümesine olan payı gün geçtikçe artacaktır" diye ekledi. 

Sabah Ek1 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181