'İnşaat sektöründe demir fiyatları arttı'!
İnşaat demirindeki beklenmedik orantısız fiyat artışının inşaat sektörünü zora sokacağını ifade eden Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, "İnşaat sektöründe son aylarda temkinli bir yaklaşım gözleniyor. İnşaat fiyatlarındaki dalgalanmaya girdi fiyatlarının artışı da etkilenince ciddi endişeleri de beraberinde getirdi" dedi. İnşaat demirinin ton fiyatını yılbaşında bin 100 lira civarında olduğunu, fakat ilk dört ayda bin 700'e çıktığını anlatan Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Hamza Can, "Türkiye demir çelik üretiminde Çin'in arkasından ikici sırada yer almaktadır. Üretimin bu kadar bol olduğu ülkemizde inşaat demir fiyatlarının hurda demir fiyatlarına endekslenerek artırılmasını anlamıyoruz. Müteahhitlerimiz şu anda demir temininde sıkıntı çekmeye başladı" ifadelerini kullandı.

SEKTÖRDEKİ KÜÇÜLME EKONOMİYİ VURUR
Demir üretiminde en etkin girdilerin başında elektrik fiyatlarının geldiğini, sanayinin çok pahalı elektrik fiyatı ödediğini söyleyen Hamza Can, "İnşaat sektörü büyümenin dinamo gücüdür. Siz eğer inşaat sektörünün girdilerini, özellikle de durgunluk döneminde artırırsanız büyük sancı yaşarsınız. Ekonominin genel konjonktürü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de inşaat sektörünün performansını doğrudan etkilemektedir. Sektör; ekonomi büyürken ondan daha hızlı bir tempo ile büyümekte ve büyümeye pozitif katkı yapmakta, ancak ekonomi küçülürken de aynı korelasyon nedeniyle ondan daha hızlı bir tempoyla küçülmektedir. Bir çok krizin arkasında inşaat sektöründeki daralma yatmaktadır. Bu açıdan demir üretimindeki girdilerin kısılarak, demir fiyatlarının tekrar eski seviyesine getirilmesini istiyoruz. Bunu Türkiye'nin geleceği için istiyoruz." şeklinde konuştu.

İbrahim GÖKDEMİR/Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181