İnşaat sektöründeki büyüme, emlakçılığı dönüştürdü!
İnşaat sektörü geliştikçe kendi işini kurmak isteyen girişimcilere de fırsat yaratıyor. Düşük maliyetle açılabilen gayrimenkul ofisleri yüksek kâr getiriyor. Son yıllarda köşe başı emlakçılıktan sıyrılıp kurumsallaşan sektör gelecek vaat ediyor. Sektöre yön veren 7 şirket yılsonuna kadar 183 bayi için girişimci arıyor.

MARKALI PROJELER
2016'da Türkiye 'de 1.4 milyon ikinci el ve yeni konut satışı gerçekleşti. Bir yıl önceki verilere göre sektörde yüzde 6'lık büyüme sağlandı. Bu yıl da büyüme bekleniyor. Sektörün büyüklüğü 6 milyar TL 'ye ulaştı. Özellikle markalı konut sayısında artış var. Sadece İstanbul'da 1500 konutun 600 bini markalı projelerden oluşuyor. Bu da kurumsal danışman ihtiyacını artıyor. 

AYLIK 100 BİN TL
Turyap, 320 şubeyle faaliyet gösteriyor. Bu yıl 35 franchise şube açmayı hedefliyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Bursa öncelikli iller. Lokasyona göre 10 bin ile 25 bin dolar artı KDV franchise giriş bedeli alınıyor. Toplam maliyet 100 bin TL'yi buluyor. Aylık ciro hedefi 50 bin-100 bin TL arasında değişiyor.

20 BİN TL YETİYOR
Realty World, 178 franchise şubeyle faaliyet gösteriyor. Yılsonuna kadar 35 franchise ofis açmayı planlıyor. Franchise giriş bedeli, illere göre 5-25 bin dolar arasında. Toplam yatırım maliyeti, ofisin konumuna ve büyüklüğüne göre değişkenlik göstermekle birlikte 20-100 bin TL aralığında. Aylık ciro ise 60 bin TL.

12 ŞEHİRDE AÇACAK ERA
Türkiye, 12 şehirde 42 ofisle hizmet veriyor. Şirketin İstanbul, Yalova, Çanakkale, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Aydm, Mersin, Erzurum ve Bodrum'da ofisleri var. Kurulacak ofislerin en az 150 metrekare ve üç bölümlü olması gerekiyor. Yapılacak yatırımın maliyeti ise 100 bin TL'den başlayıp yer, metrekare ve lokasyona göre 200 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

ANADOLU HEDERE
Altın Emlak 25 ilde toplam 108 temsilcilikle faaliyet gösteriyor. Yılsonuna kadar öncelikle Çanakkale, Samsun, Denizli, Eskişehir, Konya, Kayseri, Edirne ve İzmit'te 20 ofis daha açmayı planlıyor. 40 bin TL artı KDV franchise giriş bedeli almıyor. Yatırım maliyeti ise 20 bin TL. Aylık 20 bin TL ciro hedefleniyor.

25 BİN TL CİRO
11 şubeyle faaliyet gösteren TGM Trend Gayrimenkul&Yatırım, yılsonuna kadar 15 franchise ofis daha açacak. Yeni ofisler için İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya'ya öncelik tanınıyor. Franchise giriş bedeli 40 bin TL artı KDV. Bir ofisin toplam yatırım maliyeti 65 bin TL. Royalty alınmıyor. Aylık 25 bin TL ciro vaat ediliyor.

Esra Kızıltan / Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181