'İnşaat sektörünün gayrisafi milli hasıla içindeki payı yüzde 7-8 seviyesinde'!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün Ankara'da önemli bir ekonomik büyüklük oluşturduğunu belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “İnşaat sektörünün gayrisafi millî hasıla içindeki payı yüzde 7-8 seviyesinde, diğer sektörlerle birlikte payı yüzde 25-30'a yükseldi.

Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 5,3 küçüldü. Bunun yanında hükümetin gayrimenkul alımlarında KDV'yi yüzde 18'den 8'e düşürmesi ve emlak alım satımlarında harçları yüzde 4'ten 3'e indirmesi emlak piyasasını hareketlendirdi. Gayrisafi yurt içi hasıla verilerinin 4. çeyrekte büyüme olarak açıklanmasını öngörüyoruz” dedi. Taşınmaz ticaretinin ele alındığı toplantıda, gayrimenkullerin gerçek değerinden satışına başlandığında, halihazırda tapudaki değerlerin çok düşük ve gerçek değerle aradaki farkın çok büyük olacağına işaret edilerek, ilk satışların vergiden muaf tutulmasının önemi vurgulandı. Satışların, taşınmazın gerçek değeriyle gerçekleşmesi durumunda tapu harçlarının da çok yüksek tutara ulaşacağı ifade edilen toplantıda, bu durumda tapu harçlarında da indirim yapılmasının gerekli olacağı kaydedildi. Konut satışlarında 31 Mart'a kadar geçerli olan KDV ve harç indiriminin kalıcı hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Necmi Çiçekçi / Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181