İnşaatçılar Bakan Zeybekçi'ye 10 öneri sundu!
İnşaat sektörünün şimdiye kadar sağladığı büyümeyi sürdürmesi için sektörde acil çözümlere ihtiyaç olduğu dile getirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TOBB İnşaat Sektör Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, sorunları ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi'ye dosya olarak sunduklarını söyledi. 2016 yılının ilk çeyreğine ilişkin, inşaat ciro ve üretim endeksleri verilerini değerlendiren Tellioğlu, mevcut durumun küçülme beklentisinin işareti olduğunu söyledi. Hükümetin sektöre yönelik kapsamlı bir paket açıklaması gerektiğine vurgu yapan Tellioğlu, "Geçmişten gelen projeler bittiğinde sektör yeni projeler planlamayacak ve bu da 2017'de küçülmeyi tetikleyecek" diye konuştu. 



FİYATLARDA KÖPÜK VAR 
Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indirim kararının konut kredisi faizlerine bir an önce yansımas gerektiğini belirten Tellioğlu,"Faizlerin inmesiyle birlikte konut sektörü satışlarını rekor seviyeye çıkartabilir" değerlendirmesinde bulundu. Tellioğlu, kentsel dönüşümden dolayı fiyatlarda suni bir köpük oluştuğunu ve bunun da sektörü her yönden olumsuz etkilediğini dile getirdi. 

SORUNLAR ZEYBEKÇİ'YE İLETİLDİ
İMKON Yönetim Kurulu üyeleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'yi ziyaret edip dosya verdi. Dosyada yer alan 10 maddelik sorunlar:

-Konut ve inşaat piyasasını kaliteli ve sürdürülebilir kılmak için Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması.
-Yurt dışı müteahhitlikve teknik müşavirlik hizmetlerinin desteklenmesi.
-Yurtdışına satılan konutların ihracat kapsamında değerlendirilip teşvik desteği verilmesi.
-Belediyelerin ruhsat ve iskândaki aşırı evrak ve bürokratik taleplerinin dünya sıralamalarında 94. sıradan daha alt sıralara gerilemesi.
-İnşaat sektöründe inovasyon ve yetkin işgücünün desteklenmesi.
-Kentsel dönüşüm ve imar kanununun gerçek şehirciliğe göre entegre edilmesi.
-Kamu ihale Yasası'nın sil baştan sektörle birlikte hazırlanması.
-Ülkemizde uluslararası konut ve inşaat fuarı düzenlenme talebimizin desteklenmesi.
-Çalışanlarımızın SSK primlerinin vergi ve stopaj kısımlarının düşürülmesi.
-Kamu desteği ile TOKİ ve iller Bankası gibi kuruluşların yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde öncü olması." 

Cahit SARAÇOĞLU/Yeni Şafak Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181