İnsay Yapı Pendik'te 2 yeni projeye başlayacak!
Yarım asırdan bu yana faaliyetlerini sürdüren Kolsuzlar Kimya'nın iştiraki olan İnsay Yapı, elinde biriken arsa stoklarını gayrimenkulde değerlendirmeyi sürdürüyor. Uzun yıllar şirketin ihtiyaç duyduğu fabrika ve depo yapılarını yapan İnsay Yapı, bu deneyimini Ankara ve İstanbul'da başlattığı projelerle gayrimenkule de taşıdı. Biri Ankara'da ikisi İstanbul'da olmak üzere kendi arsaları üzerinde 3 projeyi bitirmek üzere olan şirket, yine kendine ait arsaları üzerinde 2 projeye daha başlayacak. Şirket böylece gayrimenkuldeki yatırımlarının oranını 400 milyon liraya çıkarmış olacak.

Eylül'de 2 projeyi teslim edecek
İnsay Yapı Genel Müdürü Vekalet Kaba, şirketin 2013'ten sonra ise daha aktif hale geldiğini söyledi. Ankara'da 43 konutluk proje tamamladıklarını aktaran Kaba, ayrıca şirketin kendine ait arazileri de gayrimenkulde değerlendirmeye başladıklarını söyledi. Bu kapsamda Pendik'te 267 bağımsız bölümden oluşan Ondörtüç Pendik projesinin yapımına devam ettiklerini aktaran Vekalet Kaba, bu projenin dışında Ankara'da Elit Manzara Beytepe adıyla 119 konutlu projelerinin yapımının sürdüğünü belirtti. Kaba, her iki projeyi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak teslimlerin ise eylül ayında yapılacağını söyledi. 2+1'den 7+1'e kadar değişen daire tiplerinin yer aldığı Ankara projelerinde satışların yüzde 90 seviyesine geldiğini anlatan Vekalet Kaba, Ondörtüç Pendik'te yüzde 45-50 gibi satış oranlarını yakaladıklarını belirterek: "Bunun dışında Sarıyer'de yine bize ait arazide 44 daireli butik bir proje daha yapıyoruz. Böylece devam eden ve Pendik'te başlayacak iki projemizin yatırım tutarı 400 milyon liraya geliyor"diye konuştu.

Pendik'te yeni projelere başlıyor
Pendik'te ruhsatı alınmış iki projeleri daha olduğunu aktaran Vekalet Kaba, "Bu projelerden biri 189 konut ve 46 ticari alan olmak üzere 235 üniteden meydana geliyor. Bu projemiz yapımı devam eden Ondörtüç projesine 500 metre mesafede ve Ankara Caddesi üzerindeki metro istasyonuna yakın bir konumda. Diğer projemiz ise Esenyalı'da yapılıyor. 4 blok halinde yapüan bu projemizde 223 bağımsız ünite bulunuyor. Teknik Yapı'nın yaptığı Evora projesine yakın bir yerde. Bu projelere bu yıl veya gelecek yü içinde başlayacağız" açıklamasını yaptı.

İmar Barışı'nın kentsel dönüşüm sürecine etkisine değinen Vekalet Kaba, "Konutun ruhsatlı ya da ruhsatsız olması, insanların elini güçlendiren bir durum değil. Zaten istemese gelmeme hakkı var. Örneğin Yenisahra'da 1/1000 yeni planlarda sistem ruhsatlı ya da ruhsatsız da olsa birleştirmeyi teşvik ediyor. Dolayısıyla Fikirtepe gibi olumsuz örneklere rağmen kentsel dönüşümün mutlaka sürmesi gerekiyor. Hak sahibi, devlet ve bizim bir şekilde bu konunun üstesinden gelmemiz lazım. Çünkü yüzde 50'nin üzerinde kötü yapı stokumuz var. Bunu bir şekilde yenilmemiz gerekiyor" dedi.

200 dönümlük arazi stoku var
Kolsuzlar Kimya'nın yaklaşık olarak 200 dönümlük arazi stoku olduğunu kaydeden Vekalet Kaba, Bunlardan Dilovası'ndaki arazimiz üzerinde bir sanayi projesi düşünüyoruz. GEBKİM'de ise grup için bir kimya fabrikası yapıyoruz. Bu tesisi arsa hariç 5 milyon liralık bir yatırımla yapıyoruz. Ayrıca Ankara OSTİM'de bir arazimiz var. 0 arsada içinde ticarethaneler ve ofislerin olduğu karma bir proje yapılacak" diye konuştu.

İstanbul'un iki bölgesinde dönüşüme odaklandı
Yeni Sahra'da kentsel dönüşüm için çalıştıklarını aktaran Vekalet Kaba, 20 bin metrekarelik bir alanda anlaşmaya yaklaştıklarını kaydederek, "Burada Büyükşehir Belediyesi'nin 1/1000 imar planları uygulamasını bekliyoruz. Bu uygulama çıktıktan sonra, geliştirmeye başlayacağız" dedi. Yeni Sahra'da ilk etapta 750 konutluk bir proje yapmayı hedeflediklerini aktaran Kaba, bu bölgede hedeflerinin 50 bin metrekarede anlaşmaya varmak olduğunu söyledi. Bölgede lüks bir proje yapacaklarını ifade eden Vekalet Kaba, "Toplam büyüklüğü 850 dönüm olan Yeni Sahra çevre bölgelere göre daha atıl kalmış. Halihazırda 20 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede yaklaşık olarak 8 bin hak sahibi yaşıyor. Biz 500 hak sahibiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı. Aynı şekilde Beykoz Soğuksu'da kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini aktaran Vekalet Kaba, "Halihazırda burada 5 bin metrekarelik alan için anlaşmaya vardık. Ancak hedefimiz 15 bin metrekareye ulaşmak" dedi. Kaba, Beykoz'daki bölgede ise 100 daire yapmayı planladıklarını aktardı.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181