'İnternette gayrimenkul aramaları yüzde 253 arttı'!
Dijital çağın gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendiren Era Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay 'İnternette gayrimenkul ile ilgili aramaların oranı yüzde 253 arttı' dedi.

Teknoloji, daha ulaşılabilir bir hale gelme siyle birlikte hayatın her alanında ilk sırada yer almaya başladı. Yıllar önce gayrimenkul alımlarında yapılan araştırmalarda farklı metotlar kullanılırken günümüzde bu metotlar yerini internet ve mobil uygulamalarına bıraktı. Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, teknolojinin kolay ulaşılabilir hale gelmesiyle birlikte emlak sektörüne etkilerini değerlendirdi. Atalay, "Son dört yılda internette gayrimenkul ile ilgili aramaların oranı yüzde 253 arttı" dedi.

EV SATIN ALMADAN ÖNCE AKILLI TELEFONDA ARAŞTIRDIK
Google'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre son dört yılda internette gayrimenkul ile ilgili aramaların arttığını söyleyen Atalay, "ABD'de gayrimenkul satın alanların % 90'ı gayrimenkulu satın almadan önce internette araştırma yapıyor. Gayrimenkul arayanlar, gayrimenkulu görmeden önce ortalama 11 internet taraması yapıyor. Yeni ev satın alanların % 89'u cep telefonu ile anında araştırma yaparak başlıyor. Yeni ev satın alanların % 68'i, akıllı telefonlar için geliştirilmiş özel aplikasyonları kullanarak araştırmaya ' başlıyor. Dijital cağ, internet üzerinden satın alınamayan ev, ofis, arsa da dahil insanların mal veya hizmet satın alma metodolojisini tamamen değiştirmiş durumda" ifadelerini kullandı.

ANADOLU'DA KONUT PROJELERİ HIZLA ARTIYOR
İTTİFAK Holdingin inşaat sektöründeki şirketi Seha Yapı'nın Genel Müdürü İskender Uslu, 9 Ocak 2018 günü İstanbul Atasehir'de 6.'sı düzenlenen İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu. Uslu, "Basta Konya olmak üzere Anadolu'nun büyük şehirlerinde markalı ve nitelikli konut projelerinin sayısının her gecen yıl artarak devam ediyor. Bugüne kadar 15 bin konutun üzerinde bir üretim gerçekleştirdik. Konya dışında Ankara ve İstanbul'da da nitelikli projeler hayata geçirdiğimizden proje özellikleri, müşteri talep ve beklentileri, satış eğilimleri gibi konularda detaylı mukayese yapma imkânımız oluyor" dedi. 

Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181