İş hayatında başarının sırrı; proaktif bakış açısı
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış’ı Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencileriyle buluşturdu. Bursa’da birçok başarılı projeye imza attıklarını söyleyen Atış, “Teorik ve pratik bilgiler birlikte işlenir ve bu doğrultu da çalışmalar yapılırsa başarı kaçınılmaz olur" dedi.

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi’nde İnşaat ve Mimarlık bölümlerinde eğitimlerine devam eden öğrencileri sektörün tecrübeli isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Bursa’nın önemli inşaat firmalarından Atış Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış’ı Uludağ Üniversitesi İnşaat Bölümü öğrencileriyle bir araya getirdi. İnşaat Bölümü Dekanı Prof. Dr. Adem Doğangün, İnşaat Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Ahmet Atış, öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.
İş hayatında hep hedefe odaklandığını söyleyen Atış, “Üniversitedeki başarı ortalamanız iş hayatınız için belirleyici bir kıstas olmasa da önemlidir. Ama herşeyden önemlisi insan ilişkilerinde ve iletişiminizdeki başarınızdır. İş hayatındaki süreçler okuldan çok farklı ilerliyor. Uygulamasını bilmediğiniz işi, sadece kitaptan bilmek yetmiyor. Bu anlamda hem okulda öğrendikleriniz hem de sürekli gelişime açık olmanız şüphesiz çok önemli” dedi.

BAŞARI İÇİN PROAKTİF BAKIŞ AÇISI
Başarı için öngörünün şart olduğunu vurgulayan Atış, “Adımlarınızı proaktif bakışı içinde atmalısınız. Olayları olduktan sonra çözümlemek yerine öncesinde düşünerek planlamanız gerekir. Örneğin; oturmuş bir bölgede gerçekleştireceğiniz çalışmalar size maddi olarak pek bir şey vermez. Çünkü oturmuş bölgelerde ticaret hacmi oldukça geriliyor. Sizin ileride yıldızı parlayacak bölgeleri şimdiden tespit edip projelerinizi ona göre hazırlanmanız gerekiyor. Siz başkalarının göremediği büyük fotoğrafı görmelisiniz” ifadelerini kullandı.

ATIŞ’TAN ÖĞRENCİLERE DAVET
İnşaat Bölümü öğrencilerini şantiyelerine de davet eden Atış, “Sizlere kapımız her zaman açık. Sadece bizim şantiyemizi değil, birçok şantiye görün. Kim, nerede, ne yapıyor, bilin. Sektörün deneyimli isimlerinin tecrübelerinden faydalanmaya bakın. Başarılı ve kendini kanıtlamış insanlarla bir araya gelmek sizlere değer katacaktır. Hedefinizi ve alanınızı şimdiden planlayıp harekete geçmeniz gerekiyor. Çünkü hayat bir maraton, şimdi ne kadar öne geçerseniz yarışı da o kadar önde tamamlarsınız” diye konuştu.

TİCARET BİR EKİP İŞİ
Ahmet Atış, gerçekleştirdikleri işlerde ekip olmanın önemine de değindi. Mimarlar, ustalar, gerektiğinde makine mühendisleriyle birlikte çalıştıklarını aktaran Atış, şöyle devam etti: “Ticaret bir ekip işi. Ekibiniz ne kadar iyiyse siz de o kadar başarılı olursunuz. Bir inşaat mühendisi sektörüyle ilgili her şeyi bilmeli. Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını da yapamazsınız. Sizler yeri gelecek bir projeye mimari gözle bakacaksınız. Ya da elektrik tesisatını hesaplayacaksınız. İnşaatla alakalı her şeyle ilgili olmak zorundasınız. Gerçekleştireceğiniz işi başından sonuna iyice kavramalısınız ki ortaya nitelikli bir eser çıksın. Bunları gerçekleştirmeniz için de önce merak etmelisiniz, araştırmalısınız. Yoksa merak edip araştırmadan olmaz. Siz kendinizi geliştirdikçe kapılar size sonuna kadar açılacaktır. Sermayemiz yok diye de korkmayın. Başarılı olursanız sermaye gelir sizi bulur. İlk sermayeniz diplomanız olacak. Diplomanız size bir çok imkan sağlayacak.”

Seminerin ardından geleceğin inşaat bölümü öğrencileri Ahmet Atış’a sektörle ilgili sorular yöneltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181