'İstanbul'da önümüzdeki 30 yıl daha yapılacak iş var'!
Polat Holding Başkanı Adnan Polat, referandumdan sonraki dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan düşüşü fark eden yatırımcıların alıma yönelmesiyle satışlarda bir hareketlilik başladığını söyledi. Bu dönemde gayrimenkul yatırımı yapanların doğru karar verdiğini ifade eden Polat, konut fiyatlarının artacağını bildirdi. İstanbul'un yüzde 72'sinin kentsel dönüşüme girmesi gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Polat, "15 milyonluk şehrin 10,5 milyonunun oturduğu yer yeni baştan yapılacak. Bu çok muazzam bir şey. İstanbul'da önümüzdeki 30 yıl daha yapılacak iş var" dedi.

Faizleri indirmenin yolunun bulunması gerektiğine de dikkat çeken Polat, "Konutbank tarzı bir yaklaşım gerekli. Çünkü Türkiye'nin yüzde 70'inin kentsel dönüşüme, değişime uğraması şart olduğu için, bununla ilgili bir finans kurumunu olmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Bunun faizleri aşağı çekmeye de etkisi olabilir" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projelerinde birçok engelle karşılaşıldığını ve yavaş yol alındığını aktaran Polat, şöyle devam etti: "Devletin burada daha etkin, daha aktif olması ve hızlı hareket etmesi lazım. Yoksa büyük zaman kaybı oluyor, büyük maliyetler çıkıyor. Mesela binlerce insanla anlaşıyorsunuz ama birkaç kişi, özellikle de bazı kötü niyetli avukatlar çıkıyor, işi engelleyip daha fazla para almanın peşinde oluyor. Böylece binlerce insanın hakkını bekletiyorlar. Orada devletin kötü niyetli olanlara karşı gelip gücünü kullanması lazım. Yani kentsel dönüşümde başka bir reform lazım. Hatta kentsel dönüşümün bir kısmını tamamıyla devlet yapmalı."

Karar Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181