İstihale'nin ilk açık artırması 10 Mayıs'ta yapılacak!
Balon fiyat ve yüksek komisyon bedellerine direnen gayrimenkul sektöründe, emlak piyasasının hareketlenmesi için farklı satış modelleri uygulanmaya başlandı. İngiliz yatırımcı Tyla Angelis'in 2 milyon liralık yatırımla kurduğu İstihale müzayede sistemi ile münferit mülk alım-satımına imkân tanınacak. Gerçek değerinin üzerine çıkan konut fiyatlarım ve yüksek komisyon ücretlerini devre dışı bırakmayı amaçlayan bu yöntem, aylarca satılamayan gayrimenkullerin bir günde satılmasına imkan sağlamaya çalışacak. Özellikle gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır var olan açık artırma sistemi ile gayrimenkul satış süreçlerine hız ve şeffaflık kazandırılması hedefleniyor.

İstihale'nin kurucusu Tyla Angelis, "Rasyonel değerlerin üzerine çıkan gayrimenkul fiyatlarını ve yüksek komisyon ücreti talep eden emlakçıları devre dışı bırakacağız" diye konuştu. Angeles, açık artırmada satılan konutlarm yüzde 80'ine yakınının nakit para ile satıldığına dikkat çekerek, bunun da sektördeki nakit ihtiyacım karşılayacağım söyledi. İlk açık artırmayı 10 Mayıs'ta yapacaklarını açıklayan Angelis, yine ilk ihaleye Ağaoğlu'nun farklı projelerinden 170, İnnovia projesinden ise 200 konutun dahil edileceğini kaydetti. Söz konusu projelerde açık artırmayla satışa çıkartılacak konutların yüzde 30 indirimli olacağım söyleyen Angelis, "Bize gelen tekliflerde bazı inşaat projelerinde geri dönüş sürelerinin 30-35 yıl olduğunu gördük. Bu süreler çok yüksek. Makul süre 12-15 yıl aralığında olmalı. Biz bu seviyelere çekemeyecek olursak zaten açık artırmaya almıyoruz gayrimenkulleri" diye konuştu. Açık artırma modeliyle yabancılara da konut satışının artmasının öngörüldüğünü söyleyen Angelis, Arap, İsveç, İngiliz ve Türk müşterilere satış yapmayı planladıklarım açıkladı. Angelis, İstanbul'dan sonra Ege ve Akdeniz'e de gitmeyi düşündüklerini duyurdu.

Karar Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181