İzmir konut fiyatları artışı dünyada 6. sırada!
Knight Frank şirketi, Küresel konut Şehirler Endeksinde 156 kentteki fiyat değişikliklerini hesapladığı raporda, Türkiye'de en çok artışın görüldüğü İstanbul yüzde 25 ile dünyada 3'üncü şehir olurken; İzmir yüzde 16.5 ile Türkiye'de 2'nci, dünyada 6'ncı sırada yer aldı. Aynı listede Ankara yüzde 12.4 ile dünyada 13'üncü sırada kendine yer buldu.Tüm dünyadaki konut fiyatı artışı ortalaması ise yüzde 4.4 olarak belirlendi.

İzmir tüm Avrupa'yı geride bıraktı
İzmir'de inşaat sektörünün önde gelen aktörleri de, konut fiyatındaki artışın nedenlerini, nüfus artışı, iç göç, yeni arsa üretilememesi ve üst segmentteki konutların piyasa fiyatlarını yükseğe çekmesi olarak sıraladı. Endeksin ortaya çıkardığı bir diğer ayrıntı ise İzmir'in fiyat artışında tüm Avrupa kentlerini geride bırakması. Fiyat artışında ilk 20 kentten 7'si Avrupa'da bulunurken, en çok artışın bulunduğu Avrupa kenti 16.3'lük artışla İzmir'in hemen ardında yer alan Macaristan'ın başkenti Budapeşte oldu. Endekse göre, Ege'nin diğer kıyısında Yunan kentlerinde fiyatlar bir önceki yıla oranla düşüş gösterdi.

Ekonomi Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181