Kaçak emlakçılara karşı dikkatli olun uyarısı!
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, vatandaşı kaçak emlakçılardan alım satım yapmaması konusunda uyardı. Altınay, "Oda kaydı olmayan, vergi mükellefiyeti olmayan hiçbir emlak ofisinden kiralama, alım, satım yapmasınlar. Çünkü bu arada gezenler tokatçıdır, kapkaççıdır, vatandaşı mağdur eden kesimdir. Bu kaçak emlakçılarla iş yapanlar daha sonra başları ağrıdıklarında hiçbir yaptırım yapamayız. Çünkü adamın dükkanı, bürosu, vergisi, oda kaydı yok, hiçbir şey yapamayız ama oda üyelerimizden yaptıkları işlemlerde, şayet herhangi bir sıkıntı olursa çağırırız hem vatandaşımızı hem oda üyemizi karşılıklı görüşürüz ortak noktada bir çıkış yolu buluruz" diye konuştu.

'BİRAN ÖNCE KAYIT YAPTIRIN'
Yeni emlak yasası hakkında da konuşan Altınay, "Bu yasanının çıkması an meselesi, eli kulağında. Emlak işiyle uğraşacak vatandaşlarımız varsa bunlara şunu arz etmek istiyorum. Yeni emlak yasasınm çıkmasıyla birlikte emlakçilik yapmak isteyenler için birinci şart oda kaydı olacak. 2. şart vergi mükellefi olacak, 3. şart sertifikası olacak. Bu 3 tane unsuru bünyesinde taşıyan herkes emlakçilik yapabilecek. Ne zamana kadar; yasa çıktığı gün, yönetmelik uygulamaya konulduğu gün sistem başlayacak. Bunlardan bir kereye mahsus öğrenim şartı aranmaksızın mevcutlar lisans alacaklar. Bundan sonra emlak sektöründe çalışmak isteyenler en az 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunu olmayan kimse bu işi yapamayacak. Artı 3 ay kursa gidecekler, 3 ay da staj görecekler toplam 6 ay. 6 ayın bitiminde 3 tane sınav hakkı verilecek. Üniversite mezunu bile olsa bu 3 sınavda başarılı olamayan kesinlikle emlakçilik yapamayacak. Ondan dolayı şuanda kayıtsız olanlar biran önce gelip odamıza kayıtlarını yaptırsınlar" ifadelerini kullandı. Yeni emlak yasası haberlerinin kaçak emlakçiliği azalttığını söyleyen Altınay, "Bu yasanın çıkacağı yönündeki haberlerden sonra kaçak emlakçılardan yüzde 20 kadarı kayıt yaptırdı. Daha yüzde 80 eksiğimiz var. Kaçakgöçek, arada çalışanlar, inşallah onlarda biran önce gelip kaydını yaptıracaklar" dedi.

Mehmet ÇALIŞKAN/Konya Postası
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181