Kaçak emlakçıya ceza geliyor!
Taylan, yasanın yürürlüğe girmesinin emlakçilik sektörünün geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte düzenlemelerin dışında faaliyet gösterenler için cezai yaptırımların olacağını belirten Başkan Taylan, şunları kaydetti:

'Yıllardır uğraş verdiğimiz Meslek Kanunumuzun yasallaşması konusunda artık sona gelindi. Öncelikle yönetmeliğimizle birlikte Emlak Danışmanlığı Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte; kaçak çalışanlara 'meslek unvan ve yetkilerini haksız kullananlara' 50 bin TL ile başlayıp 400 bin TL'ye varan para cezası getirilecek ve yine 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile 'kaçaklar' ortadan tamamen kaldırılacak."

EMLAKÇILAR YEMİNLİ VE ÜNİVERSİTE MEZUNU OLACAK

Yasa ile birlikte elde edecekleri kazanımların sektörü daha güçlü hale getireceğini belirten Taylan, şöyle devam etti:

"Emlak Danışmanı yeminli ve üniversite mezunu olacak. Sektöre yeni girecek olanlara 3 ay teorik, 3 ay pratik olmak üzere 6 aylık eğitim ve staj zorunluluğu getirilecek. Emlak Danışmanlığı lisans sınavını kazanmış olacak ve her ofiste lisanlı bir Emlak Danışmanı bulundurma şartı aranacak. Emlak Meslek Odaları-Ticaret Odaları'nm verdiği kurs belgesine sahip olması aranacak. Emlak Danışmanlarının mesleğini bağımsız bir bölümde ifa etmesi şartı gelecek ve ofis standardı ile teknik araç ve ekipman standardı getirilecek. Sözleşme kullanılmasının zorunluluğu, yaptırımlı bir şekilde gelecek. Haksız rekabetin ve yanlış tanıtım ve reklamın önüne geçilecek." "Emlak Danışmanı Mesleki Sorumluluk Sigortası yaptıracak ve teminat verecek" diyen Taylan, şunları kaydetti:

"Emlak Danışmanları Birliği (TEB) kurulacak, (şirket veya esnaf) bireysel olarak tüm lisansı Emlak Danışmanları birliğine kayıtlı olacak. Tapu Dairelerinde Emlak Danışmanlarının müşterilerini ağırlayacakları bir hizmet odaları olacak ve lisanslı her danışman tapu işlemlerini temsilcileri adına yapmaya yetkili olacak. Birliğin internet sayfasında tüm Emlak Danışmanlarının kayıt ve sicili bulunacak ve vatandaşa açık olacak."

Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181