"Kağıthane lokasyonu ile şehrin yeni buluşma noktası oluyor"!
DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya istanbul'un son 50 yılda yaşadığı büyüme ile tarihi semtlerden Kağıthane'nin, günümüzde şehrin tam orta noktasında yer alan bir çekim merkezi haline geldiğini söyledi. Dumankaya, yeni kultur, ticaret, alışveriş, fuar ve konut bölgesi olma yönünde hızla ileıleyen ilçede yabancı şirketlerin, bankaların, kurumsal birçok firmanın genel müdürlüğünün ya da şubesinin bulunduğu söyledi. Kağıthane'nin Maslak-Büyükdere-Levent ticaret bölgesine de yakın bir mesafede bulunduğuna dikkat çeken Dumankaya, "Kağıthane, Maslak, Mecidiyeköy, Levent, Taksim, Şişli, Eminönü gibi istanbul'un kalbinin attığı dinamik merkezlere olan konumuyla yeni bir çekim merkezi hatta şehrin yeni buluşma noktasına dönüşüyor. Kağıthane -Dolmabahçe arasını 5 dakikaya indiren Dolmabahçe Bomonti Tüneli, metrobüs hattı, sanayi metro istasyonları. Seyrantepe TEM viyaduğu gibi yapılan ve yapılmaya devam eden büçok ulaşım yatırımıyla emlak değeri ve tercih edilebilirlik bakımından en popüler lokasyon olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

DÖNÜŞÜM ZAMANI
Kağıthane'nin Osmanlı döneminde önemli sosyal ve ekonomik gelişmelere ev sahipliği yapüğını, Cumhuriyet döneminde ise sanayi alanı haline geldiğini belirten Dumankaya, "Son 40 yıldır yoğun gecekondulaşma ile merkezde bir taşra görüntüsü veren ilçede, 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından istanbul'un kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak seçilmesiyle yem bir dönem başladı. Biz de DKY inşaat olarak Kağıthane'deki bu dönüşüme değer katacak ve oncu olacak, dünya trendlerine göre paylaşım sosyallik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir araya getirerek, 'Hayata Açık sloganıyla tasarladığımız DKY ON projemizi hayata geçirdik" dedi.

200 MİLYON YATIRIM
DKY On projesinin Kağıthane'yi ve TEM Otoyolunu birbirine bağlayan Kemerbıugaz Caddesi üzerinde yer aldığını dile getiren Dumankaya, projenin stratejik konumu sayesinde hem otoyollara birkaç dakika hem de Kağıthane merkezinde yapımı tamamlanmak üzere olan metro istasyonuna yürüme mesafesinde yer aldığını söyledi. Büyüklükleri 57 ila 86 meüekare arasında değişen 1+1,5 ve 2+1,5 tipinde 205 konut, ticari alan ve ofislerden oluşan DKY ON'un toplam inşaat alanının 38 bin metrekare olduğunu belirten Ali Dumankaya, "Toplam 200 milyon TLTik yatırımla gerçekleştirdiğimiz projede 4 bin 750 metrekare ofis ve bin 450 metrekare ticari alan bulunuyor. DKY ON Kağıthane projemizde, daireler katlanabilir duvarlar, gizlenebilen yüzeyler ve yeniden işlevlendirilebiliı alanlarla farklı ihtiyaçlara yönelik düzenleme olanağına sahip" dedi.

KONSEPTİ İLE FARKLI
'DKY On' proje konsepti hakkında bilgi veren Ali Dumankaya şunları söyledi: "Konseptte yer alacak "Dünyanın ilk dijital topluluk portalı ile projede yaşayanlar, ilgi alanlarına goıe etkinlikler düzenleyip, sosyal kulüpler oluşturup, sürekli etkileşim halinde olabilecekler. Araç. eşya, yetenek paylaşımı, ortak fonlama gibi birçok paylaşım ekonomisi uygulaması da tek bir uygulama aracılığı ile sunulacak. Ayrıca Work On ortak çalışma alanları ile yaşadıkları yerde çalışma ve toplantı yapma imkânı da bulacaklar. Kütüphane, amfitiyatro, sağlıklı yaşam kulübü, kişisel çalışma, eğlence, müzik, sinema alanları gibi birbirinden özel yenilikçi sosyal kullanım alanları da projemizde yer alıyor."

1 MİLYARLIK PROJE DEVAM EDİYOR
DKY markasını 56 yıllık sektör birikimi ile 2013 yılında kurduklarını belirten Alı Dumankaya, "4 senede 10 projeyi yönetme kabiliyetine eriştik. DKY İnşaat olarak, 7 buçuk milyon konutun değiştirilmesi gereken ülkemizde, biz de üzerimize düşeni yapıyoruz ve özellikle kentsel dönüşüm odaklı öncü projeler geliştiriyoruz. DKY Kartal, DKY Business Kartal, DKY Sahil. DKY Business Tuzla, Lokum Evler. DKY On Kâğıthane, DKY Cadde Göztepe 05. DKY Cadde Suadiye 12 devam eden projelerimiz arasında. Kentsel dönüşümü sadece binaların yenilenmesi olarak görmüyor, aynı zamanda bölgeye değer katacak yatırımlarında sağlanması gerektiğini savunuyoruz.

Bina bazlı dönüşümler yerine ada bazlı dönüşümlerin gerçekleşmesi, şehrin çarpık yapılaşmasını değiştirerek bölgeyi değerlendirirken, vatandaşlara barınacakları yerlerden ote kaliteli bir yaşamın kapılarını aralayacak projelerin yapılmasına olanak sağlayacaktır. 2017'nln Mart ayında DKY Cadde Erenköy 86 projesinin teslimini, DKY Sahil Kartal projemizin lansmanını gerçekleştirdik. Lokum Evler projemizin Haziran 2017de etaplar halinde teslimine başladık ve bir diğer projemiz DKY Adanın lansmanı için de gün sayıyoruz. inşaatı halen süren projelerimizin yatırım değeri yaklaşık 1 milyar TL iken 2017 yılında başlayacak projelerimizin proje büyüklüğü 1 milyar 180 milyon TL. Halen inşaat devam eden 7 projede toplam 1500 konut ve işyeri bulunuyor. Mart ayında teslimi gerçekleştirilen DKY Cadde Erenköy 86. Haziran ayından itibaren teslimlerine başladığımız Lokum Evler ve üçüncü çeyrekte teslimini gerçekleştireceğimiz DKY Cadde Suadiye 12 projemizle toplamda 825 adet konutun teslimini bu yıl içinde gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 


Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181