Kampanya ile 500 bin liralık konut kredisinde 138 bin lira indirim oldu!
Başbakan'ın yaptığı 'faizleri düşürün' çağrısına 'Ziraat Bankası ve Halkbank'tan jet yanıt geldi. İki kamu bankası 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çekti. Böylece piyasada vatandaşın ortalama 1.30 faiz oranıyla aldığı konut kredileri 0,98'e alınabilecek. Böylece konut almak için 500 bin TL kredi çeken bir vatandaş, 137 bin 640 TL daha az para ödemiş olacak. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, konut sektörünün, doğrudan ve dolaylı olarak birçok alt sektörü etkilediği ve ekonomiye ciddi katmadeğer sağladığı belirtildi.

ÖNCELİK DÜŞÜK GELİRLİDE
Ziraat Bankası'nın gerek yapı firmalarına kurumsal kredi, gerekse konut alımlarına kredi finansmanında çözüm sunmaya devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Uyguladığı fiyatlama politikasıyla, başta düşük ve orta gelir grubunda yer alan müşteriler olmak üzere farklı özellikteki müşterilerin konut alımı için ihtiyaç duyduğu finansmana erişim sağlanması, bankanın iş modelinde önceliklidir."

HER AİLE EV SAHİBİ OLSUN
Açıklamada konut kredisi piyasasında; 2016 ve 2017 yıllarında sağlanan büyümenin yaklaşık yüzde 50'sinin Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Bugün öncü bir adım daha atarak yarından itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirledi" denildi. Halkbank da Ziraat'in ardından konut kredisinde faiz indirimine gittiğini açıkladı. 10 yıl vadeye ve 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0,98 olarak belirlemek suretiyle indirime gittiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz" dedi. Kamu bankalarının ardından Şekerbank da, 500 bine kadar olan konut kredilerinde 60 aya kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0.98'e düşürdü.

200 BİN EK GETİRİR
Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerini yüzde 0,98'e indirmesinin 7-8 milyar liralık konut satışı getireceğini ifade eden sektör temsilcileri, bu indirimle 200 bin ek konut satılabileceğini ifade ediyor.

7-8 MİLYARI BULUR
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Kamu bankaları tarafından konut kredi faizlerinin % 1,2'den% 0,98'e indirilmesi sonucunda, yaklaşık 7-8 milyar liralık konut satışının olacağını öngörüyoruz. Bu iyimser rakamın gerçekleşmesi sonucunda, sadece yüzde 3'lük tapu harcına mahsuben devletin kasasına 200 milyon lira girecektir" dedi. Yeni bir rekor bekleniyor

Devletin kasasına 500 milyon TL girer
Durbakayım konut satışlarından elde edilecek KDV ile devletin elde edeceği gelirin en az 500 milyon TL olacağını vurguladı. Bu yılın ilk çeyreğinde konut satışlarının % 15 gerilediğim hatırlatan Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yıl sonunda fazladan 200 bin konut satılır. Geçen yılki rakam yakalanır" dedi.

Yeni bir rekor bekleniyor
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal: "KDV oranlarının yüzde 18'den 8'e, tapu harçlarının yüzde 4'ten 3'e ndirilmesinin yanı sıra konut kredisi faizlerinin de yüzde 0,98'e düşürülmesiyle satışlar artacak. Böyle giderse bu sene de bir rekor sürpriz olmaz" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181