Karataş 'Şimdi ev almanın tam zamanı'!
15 Temmuz darbe girişiminin tüm sektörler gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhıtleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bankaların konut kredisi faızlennı düşürdüğünü vurgulayarak, " Şimdi ev almanın tam zamanı" dedi Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, 15 Temmuz darbe girişiminin durma noktasına gelen gayrimenkul piyasasında son günlerde bir hareketlenme yaşandığını söyledi. Bankaların darbe girişimi sonrasında konut kredisindeki faiz oranlannı düşürdüğüne dikkat çeken Karataş," Konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır. Vatandaşlarımız ellennı çabuk tutarsa konut sahibi olması avantajlı olacaktır" dedi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTOFİ
Gaynmenkul piyasasında son günlerde daha çok hareketlilik yaşandığını belirten Karataş," Yaşanan bu hareketlilik karşısında ilk olarak Ziraat Bankası'ndan olmak üzere bankalardan da destek gelmiştir. Ekonomimize destek olmak için birçok banka konut kredilerinde faiz indirimine gitmeye başlamıştır. Konut sektöründe kredilerde bir sorun yok Bugün bankalara gıdın, inşaat sektöründe geri dönüşü problemli olan kredilerin payı yüzde 3'te kalır. İnsanlar konutu her zaman yatırım fırsatı olarak görüyorlar ve gelir seviyeleri yükseldikçe de daha iyi konutlarda yaşamak istiyorlar. Tabii ki bunlar inşaatı hareketlendirecek. İnşaat sektörü durmaz. Konut satışlarında yavaşlama olabilir ama konut fiyatları asla geri gelmez. Diğer yandan, hükümetin gündemindeki "kamu-özel ortaklığı" ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üst yapı projeleri, yatınm teşvik düzenlemeleri ve adımları, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak potansiyele sahip bulunmaktadır. Hep söylerim "İnşaat Sektörü ekonominin lokomotifidir" dedi.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI
Bankalardaki konut kredisinin faiz oranının düşmesi ile birlikte konut fiyatlannın artacağına dikkat çeken Karataş," İçinde bulunduğumuz şu son dönemde, faiz oranlannın aşağı düşmesi, daha da düşecek olması konut fiyatlannın yükselmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle de konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır. Vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarsa konut sahibi olması avantajlı olacaktır. Bu durumda konut satışlannda yüzde 15 ile yüzde 20 oranında artış bekliyoruz. Öte yandan arztalep dengesi serbest bir piyasanın temel parametresıdır. Antalya açısından durumu değerlendirecek olursak, yeni arsalann üretilmemesi Antalya'da konut üretimini olumsuz etkilemektedir öte yandan artan talepleri karşılayamadıkça fiyatlann artması kaçınılmazdır Şehnmız gelişmekte, ülkemizin de dünyaya açılan kapısı konumundadır. Hem iç hem de dünya piyasalarınca talep görmektedir Önümüzdeki süreçte şehnmıze ilgi daha da artacaktır. Bu durum karşısında konut satış bedeli veya kira bedelinin artması doğaldır" şeklinde konuştu.

Deniz Topkaya / akdeniz Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181