Katılımcı firmalardan fuar değerlendirmesi!

Vadiyaka'nın yarısı satıldı
Fuara Başakşehir Vadiyaka projesi ile katılan Fuzul Grup'un hedefinde de yabancılar vardı. Yabancı alım grupları beklediklerini söyleyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Vadiyaka projesinde satışların yüzde 45 oranında tamamlandığını ve bunun yaklaşık yüzde 15'inin yabancıya satıldığını bildirdi. Özellikle Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğuna işaret eden Akbal, “Seçim öncesi siyasi belirsizlikten dolayı yabancı talepleri satışa dönüşemiyordu. Fakat seçimin hemen akabinde satışa dönüştü. Türkiye'deki siyasi istikrarı gören yabancı, cebinden parayı çıkarmaya başladı.” dedi.

Babacan Yapı'ya yabancı ilgisi
Babacan Grup ise fuara yeni projesi Premium Esenyurt ile katıldı. Seçim sonrası yabancıya satışların hızla artacağına dikkat çeken Babacan Yapı CEO'su Mehmet Babacan, “Seçimden önce yabancı talebi vardı fakat alım yapmak için hükümetin kurulmasını bekliyorlardı. Seçimin hemen sonrası talepler satışa dönüşmeye başladı. Hatta yabancı bazı müşterimiz kaporaları bankaya yatırmaya başladı. Ağırlıklı Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Körfez ülkelerinden.” dedi.

Beyttürk'e ortaklık teklifi
Yalova ve İznik'te gerçekleştirdiği projelerle Arap ve Körfez yatırımcılarının ilgi odağı olan Beyttürk, CNR EMLAK 2015'te projelerini görücüye çıkardı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Beyttürk İnşaat olarak Körfez yatırımcısını hedefliyoruz. Arap yatırımcısının Türkiye'ye güveni tam. Körfez yatırımcısı Türkiye'de ev sahibi olmayı istiyor.” dedi. Yalova ve İznik'te Körfez ülkelerinden yüksek talep gören projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Muhammet Uğurcan Barman, “Körfez'in önde gelen firmalarından ortaklık teklifi alıyoruz.” dedi.

Kulenin yarısını Suudiler aldı
CNR Emlak Fuarı'nda Kuyumcukent bölgesinde inşa edilecek Bayrak Towers'ı görücüye çıkaran AB Grup Holding'in başkanı Muhsin Bayrak, 4 bloktan oluşan projenin bir blokunun yarısını Suudilere sattıklarını açıkladı: “Bir blokun tamamını 54 milyon Euro'ya Arabistan'a satmıştık. Fakat ülkede son 6 ayda yaşanan siyasi belirsizliklerden dolayı 23 milyon Euro'ya kulenin yarısını almaya karar verdiler. Kaporamızı aldık. Kalan miktarı da proje tamamlandığında alacağız.” dedi. 20 katlı 4 bloktan oluşan projenin 300 milyon dolara mal olacağı öngörülüyor.

Zaman Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181