'KDV ve tapu harcı indirimi gayrimenkul ve inşaat sektörüne ivme kazandıracak'!
Konut teslimlerinde ve tapu harcı oranı değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan MİAVİTA Beytepe Yatırımcısı Nurettin Yılmaz, bu karar ile birlikte inşaat sektörünün bir ivme kazanacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendi. Alınan kararın Türkiye inşaat sektörüne hareketlilik getireceğini söyleyen Nurettin Yılmaz “Bu kararın, gayrimenkul ve inşaat sektörüne ivme kazandıracağını umut ediyoruz. İnşaat sektörü, bizim ekonomimizde lokomotif itici güce sahip olduğu için bu sektöre yapılabilecek her türlü teşvik aynı zamanda ülke ekonomisine yapılmış olacaktır. Çünkü inşaat sektörü hem bir istihdam deposu hem de kendisine bağlı bir yığın alt ve tamamlayıcı sektörlerin lideri konumunda. Bu sebepten küçükte olsa alınan bu teşvik kararlarının sadece bir sektöre değil ülke ekonomisine yapılmış bir katkı olarak değerlendirilmesini isteriz. Umudumuz ve beklentimiz bu tarz kollayıcı desteklerin sürmesi ve uzun süredir durgun seyreden gayrimenkul sektörünün canlanmasıdır” açıklamasında bulundu.

Doğru Lokasyon 
Anadolu Akaryakıt garantisi ile hayata geçirilen MİAVİTA BEYTEPE, Ankara’nın en değerli arazilerinden birinin üzerinde yükselirken, size sadece keyfini sürmek kalacak. Ankara manzarası ile huzuru evinize taşıyan MİAVİTA, Park Caddesi, Gordion Alışveriş Merkezleri, Galeria AVM, Arcadıum AVM, Gölbaşı, Mogan, Ümitköy, Çayyolu, Beysukent, Lüks Resoran ve Cafelere olan yakınlığı ile hayatın merkezinden uzaklaşmıyor. Birçok eğitim ve sağlık kuruluşuna olan mesafesi ile de en doğru adres olan MİAVİTA; Hacettepe, Bilkent, Başkent, Çankaya, Atılım, Ufuk Üniversitesi ve ODTÜ gibi eğitim kurumlarına olan yakınlığı ile eşsiz bir yatırım olarak karşınıza çıkıyor. Ana yollara olan yakınlığı aracınızla seyahatinizi kolaylaştırırken, dört bir yana ulaşan toplu taşıma olanaklarının evinize yakınlığı keyfinize keyif katıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181