'KDV yine düşer, faizler inerse sektörde fitil ateşlenir'!
Gayrimenkul sektöründe toparlanmanın başladığını söyleyen Güngör Çepni "Piyasa daha iyi olacak. KDV yine düşer, faizler inerse, sektörde fitil ateşlenir" dedi

Birleşik Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Çepni, gayrimenkul sektöründe son 2 yılın 'dayanma süreci' olarak geçtiğini belirterek, toparlanmanın başladığını söyledi. 'Fiyatlar düşecek' algısı oluştuğu için yatırımcının beklediğini anlatan Çepni, "Dolardaki artıştan para kazananlar gayrimenkule dönmeye başladı. Müteahhit 2 yıl zam yapamadı, inşaat maliyetlerinin artışı sırtında zam baskısı oluşturdu ancak müteahhit indirim ve kampanyalar düzenleyerek üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra piyasa daha iyi olacak. İstanbul her zaman kazandırır. KDV indirimleri devam eder, konut faizleri düşerse çok iyi olur. Sektör arkasına bir rüzgar almayı, fitilin ateşlenmesini bekliyor" diye konuştu.

36 ay sıfır faiz
Bağdat Caddesi'ndeki son durumu da değerlendiren Çepni, şunları söyledi: "Hafif bir toparlanma var. Kentsel dönüşüm bir ihtiyaçtı ancak çok inşaat yapıldı, halen de yapılıyor. Bu durumdan dolayı sıkıntı çekildi, caddeyi biraz düşürdü. Şimdi yeniden kiralamalar başladı." Park Residences'de 2017 Ocaktan bu yana zam yapmadıklarını ve TL fiyatlarla satış yap tıklarını anlatan Çepni, "TL bazında yüzde 30 peşinat karşılığında 36 ay sıfır faiz kampanyasına başladık. Son bir kaç ayda hareketlilik yakaladık. Gelip gidenlerin yüzde 30'una satış yapıyoruz. Metrekare fiyatları 12-13 bin lira civarında" dedi.

İRAN'A SATIŞ OFİSİ AÇIYOR
Güngör Çepni, iran'ın başkenti Tahran'da bir AVM içinde satış ofisi açacaklarını açıkladı. İranlılar'ın Dubai ve Abu Dabi'de çok yatırım yaptığını ancak son dönemde burada ciddi sıkıntılar yaşamaya başladıklarını belirterek, "iranlılar için yeni bir adres sunmamız lazım. Bağdat Caddesi neden olmasın? iran için çok hevesliyim. Kısa bir süre sonra satış ofisini açacağız. Şu ana kadar Park Residence Cadde'de 3 iranlı müşterimiz oldu. Satış ofisiyle birlikte bu sayı artacaktır. Bodrum projemizi de burada tanıtabiliriz" diye konuştu.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181