'Kentleşmek için önce zihinsel dönüşüm gerekli'
Kentsel dönüşüm kavramı ile Türkiye'nin yeni tanıştığına dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Akça, "Her işin altyapısı önemlidir. Kentsel dönüşüm Türkiye'nin yeni tanıştığı bir kavram. Dolayısıyla kentsel dönüşüm süreci başlamadan önce, fikirsel altyapının çok iyi oluşturulması lazım" dedi.

Murat Akça, yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm dediğimiz süreç sadece fiziksel şartları içeren, yapıların gözle gördüğümüz dönüşümü değildir. Kent dediğimiz, çok geniş bir kavramdır. Dönüşümünün ise pek çok parametresi var. Sosyolojik parametreler vardır. Kent deyince edebiyat vardır, sosyoloji vardır, hukuk vardır, eğitim vardır, sağlık vardır. Pek çok parametre, kentsel gelişim sürecini belirler. Dolayısıyla bu işin fikri müktesebatının sıhhi çalışması lazımdır. Kentsel dönüşüm süreci çok devrimsel bir hamledir" diye konuştu.  

Anayurt Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181