"Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç olan yerlerden biri "Avcılar"!"
İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarında, markalı konut müteahhitlerinin bir çoğu ada bazlı dönüşümden yana. Parsel bazında dönüşümün sağlıklı bir sistem olmadığını belirten Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, ada bazlı dönüşüm planlarının yapılması gerektiğini kaydetti. Babacan, bir binayı yıkıp yeniden yapmanın kentsel dönüşüm olmadığını belirterek, yapılması gerekenin; bir bölgenin ada bazında toparlanıp, yollarını sosyal alanlarını planlayıp öyle dönüştürülmesi olduğunu vurguladı. Babacan, kamunun mevzuatları biraz daha kolaylaştırması gerektiğini belirtti. İstanbul’da kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyulan yerin Avcılar olduğunu belirten Babacan şöyle konuştu: “ Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç olan yer Avcılar. Fay hattının üzeri, çürük binaların en çok olduğu yer. Avcılar’a gidin 5 tane yenilenen bina bulamazsınız. Demek ki bu kentsel dönüşüm değil. Demek ki rantsal dönüşüm. Niye Avcılar’da kentsel dönüşüm yapılmıyor?”

‘HERKESİN BİRAZ ÖZVERİ GÖSTERMESİ GEREK’
Kentsel dönüşüm çıktığı zaman vatandaşın, kamunun ve müteahhitlerin farklı şeyler istediklerini belirten İbrahim Babacan, “Herkes kendini düşününce süreç kitleniyor. Kilit de bir daha kolay kolay açılamıyor” dedi. Deprem öncesinde yapılan yapıların hepsinin risk taşıdığını belirten Babacan, herkesin biraz daha özverili davranması gerektiğinin altını çizdi.

‘DÖNÜŞÜM EMEK GEREKTİREN BİR İŞ’
Kentsel dönüşüm sürecinin kolay olmadığını belirten Babacan, insanların semt değiştirmesinin iki üç yıl kiracılık yapıp geri gelmesinin yorucu bir iş olduğunu belirtti. İnsanların evleri için anlaşma yaparken dikkatli olması gerektiğini kaydeden Babacan, şöyle konuştu: “Ehil olmayan müteahhitler, ‘Şu kadar ev vereceğim’ diyorlar. Yazışmalar yapılıyor, yıkım kararı alıyorlar, sonra diyorlar ki ‘Ben yanılmışım, hesap tutmuyor.’ Vatandaş binayı boşalttı, ev kiraladı, yıkım kararı alındı, binam hasarlı diye beyan etti; sonra hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir süreç yaşıyor.”

‘BİZ DE IHRACATÇI SAYILMALIYIZ’
Gayrimenkul sektörünün ülkeye ciddi miktarda döviz girdisi sağladığını belirten İbrahim Babacan, ihracatçıların yararlandıkları imkânların kendilerine de sağlanmasını beklediklerini belirtti. Babacan, sektörün döviz girişi sağlamakla beraber, ülkeden de bir şey göndermediğini ifade ederek, ihracatçılardan bir kat daha fazla olumlu iş yaptıklarını belirtti. İbrahim Babacan şöyle devam etti: “Yabancı biri Türkiye’den herhangi bir ürün satın aldığında bunun katma değer vergisi (KDV) iadesini yurtdışına çıkarken alıyor. Fakat gayrimenkulu kaldırıp da götüremeyeceği için ödediği vergiyi alamıyor. Bu da konut alma talebinden uzaklaştırıyor. Belirli sınırlamalar getirilerek, gayrimenkul sektörünün KDV’den müstesna olmasını düşünüyorum”. İbrahim Babacan, taleplerinden olumlu bir sonuç çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

FİKİRTEPE’YE 420 MİLYONLUK YATIRIM
Fikirtepe’de karma proje planladıklarını belirten İbrahim Babacan, 2017 yılında başlamayı planladıkları projenin 420 milyon TL yatırım değeri olduğunu belirtti.

ESENYURTT’A 5 BİN M2 ALANDA SARAY YAPIYOR
Kendi arsaları üzerinde 2002 yılından beri inşa ettiği konut projeleri ile dikkat çeken Babacan Holding, Esenyurt’ta 5 bin metrekarelik alanda Babacan Palace projesini hayata geçiriyor. 66 ile 287 metrekare konut tipleri, ultra lüks 5 yıldız otel konsepti ile satışa sunuluyor.

PREMIUM’DA YAZA ÖZEL KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Babacan Premium yaz kampanyasında 0 peşinat 120 ay vade ve ayrıca 0 faiz firma bünyesinde 50 ay ödeme seçeneği sunuluyor. Projenin 1. etabının 2018 yılı haziran ayında, 2. etabının ise 30 Aralık 2018’te teslim edilmesi planlanıyor. 

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181