Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasası Eylül'de mecliste!
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği'ni kabul etti. Bakanlık Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, en önemli sorunlarının Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasası olduğunu söyledi. Amca, "İnşaat sektörünü bir çatı altında toplayıp sıkıntıları daha erken çözmek için bu yasaya ihtiyaç var" diyerek, inşaat encümenliği yasasında da değişiklik gerektiğini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, ekonomi için inşaat sektörünün önemine vurgu yaptı. Dürüst, "İnşaatın olduğu yerde kalkınma ve ileriye gidiş var. Ekonomik büyüme içerisinde inşaat sektörünün olmazsa olmaz yapı taşı, taşeronlardır. Taşeronların daha sağlıklı bir yapıda çalışabilmeleri, yasal mevzuatlarının kurumsallaşma süreçlerinin gerçek anlamda altyapıya, temele, yasal ve anayasal dayanağa tutunabilmesi son derece önemlidir" dedi.Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasa Tasarı konusunda istişarelerin sürdüğünü de belirtti. Tasarının Eylül ayında Meclis'e sevk edileceği söyleyen Dürüst, tasarının, hatasız olması için Başsavcılık ve Mevzuat Dairesi'nin görüşlerinin önemine de dikkati çekti.

Havadis Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181