Kimler devlet konut desteğinden faydalanabilir?
Kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurt içinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmayı amaçlayan ve Resmi Gazetede yayımlanan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik" kararlarına göre; devlet desteğinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanabilecek.

Öncelikle yurtiçinde satın alınacak ilk ve tek konut için bu yardım yapılacak. Devlet desteği isteyen vatandaşın üzerine tapulu herhangi bir evi bulunuyorsa destekten faydalanamayacak. Eğer herhangi bir tapulu daireniz bulunmuyorsa mevduat veya katılım bankalarında konut hesap açmanız gerekiyor.

Ancak bankada sadece hesap açmanız yeterli değil asgari olarak 3 yıl beklemeniz de şartlardan biri. Bir diğer seçenek ise 4 yıl ya da 5 yıl paranızı biriktirmek.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181