Kiptaş Esenler projesini 2023'te bitirecek!
Milli Savunma Bakanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda hayata geçirilecek Yeni Esenler ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor. Esenler'in tarihini değiştirecek İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan protokolün geçen ay Belediye Meclisin'de kabul edilmesinin ardından bir protokol de Kiptaş ile imzalandı.



ÖNCE KIŞLALAR YAPILACAK 

Atılan imzalarla askeri bölgede inşa edilecek tarihi projenin imalatını Kiptaş üstlenmiş oldu. Protokole göre Kiptaş, konutları öncelikli olarak askeri alan içerisinde kalan 66. Mel Piyade Tugay Komutanlığı BaşFabya, Topkule ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası'nı 1. Ordu Komutanlığı'nın gösterdiği yerlerde inşa edecek. Söz konusu konut ve kışlaların ülkemizin en modern yapıları olacağı belirtiliyor. 



7 YILDA TAMAMLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek kentsel dönüşüm projesi 2.5 milyon metrekare alana sahip. Tarihi proje aynı zamanda dönüşüm kapsamında üretilmiş dünyanın birinci, alan bakımından da üçüncü büyük şehir parkını da kapsıyor. Dev projenin 29 Ekim 2023'te tamamlanması hedefleniyor.


İLÇEDE YEŞİL ALAN 20 KAT ARTACAK
Tarihi projeyle ilgili önemli bir adım daha attıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu önemli projede Kiptaş'ın tecrübesine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine inanıyoruz. Projenin iş takvimini çıkardık. Bugüne kadar çok hızlı ilerledik. Bundan sonra daha da hızlı hareket edeceğiz. Bir an önce Esenler halkının tarihi projenin nimetlerinden yararlanmasını arzuluyorum" dedi. Şu anda Esenler'in 335 bin metrekare olan park ve yeşil alanının proje tamamlandığında 6.8 milyon metrekareye çıkacağını belirten Göksu, "Yani yeşil alanımız yaklaşık 20 kat artacak" diye konuştu.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181