Knight Frank dünyanın 41 şehrini ele alan konut fiyatları raporunu yayınladı!
İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 41 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Knight Frank'ın 'Birincil Küresel Kentler Endeksi Mart - Haziran 2017 verilerine göre, İstanbul konut fiyat artış liginde 37'nci sıraya geriledi. Son bir yılda ev fiyatlarının yüzde 4.8 düşüş gösterdiği İstanbul'da, 2017'nin ilk yarısında fiyatlar yüzde 0.8, ikinci çeyreğinde ise yüzde 0.2 artış gösterdi. Merkezi Londra'da bulunan ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'ın raporuna göre bir yılda ev fiyatlarının yüzde 35.6 artış gösterdiği Çin'in Guangzhou kenti endekste ilk sırada yer aldı. Yüzde 20.7'lik artışla Kanada'dan Toronto listenin ikinci sırasında yer bulurken, üçüncü ise yüzde 19.9'luk artışla Güney Kore'den Seul oldu. Çin'den Şangay yüzde 19.7'lik fiyat artışıyla dördüncü, Pekin ise yüzde 15'lik yükselişle beşinci sırada yer buldu. Ancak önceki yıllara kıyasla üç Çin kentinde de fiyat artış hızının yavaşladığı görüldü.

MADRİD ÖNDE
Yıllık bazda yüzde 11.8'lik düşüşle konut fiyat liginin son sırasında Moskova yer aldı. Yine Rusya'dan Saint Petersburg yüzde 7.9'luk düşüşle konut fiyatlarının en gerilediği ikinci şehir oldu. Brexit oylaması sonrasında İngiltere'de ortaya çıkan siyasi ve ekonomik türbülans konut fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Knight Frank Birincil Küresel Kentler Endeksi'nde İstanbul'un hemen altında, 38'inci sırada yer alan finans ve ticaret merkezi Londra'da ev fiyatları son bir yılda yüzde 6.3 düştü. İspanya'nın başkenti Madrid yüzde 10.7'lik artışla Avrupa'da konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehir olurken, bu kenti yüzde 9.7'lik artışla ile Berlin izledi. Ev fiyatlarının yıllık bazda yüzde 8.8 arttığı Fransa'nın başkenti Paris listede 11'inci sırada yer alırken, yüzde 6'lık artışla Avrupa'da son üç ayda konut fiyatlarının en çok yükseldiği kent oldu. Knight Frank Birincil Küresel Kentler Endeksi'nde 41 şehrin 28'inde fiyat artışı görülürken, yıllık bazda ortalama yüzde 4.4 artış yaşandı.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181