"Konut almanın tam zamanı.."
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yükseliş gerçekleştirse de 2015 yılı Haziran ayına göre önemli bir düşüş yaşadı.Haziranda 110 bin 657 adet konut satılan Türkiye’de temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldı. Bu rakam, beş ayın en düşük satış adedi olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ise 85 bin 101 adet konut satılmıştı.

"Bir önceki yıla göre arttı"
Konuyu değerlendiren ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yatırımcıların yaz aylarında beklemeye geçtiklerine dikkat çekerek, ülkenin içinde bulunduğu durumun da piyasaları olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Baygan, bunlara Ramazan Bayramı ve tatil sürçlerini de eklediğimizde aylık düşüşler görmenin normal karşılanması gerektiğinin altını çizdi.

Baygan “TÜİK rakamlarına baktığımızda konut satışlarının 2015 Haziran ve Temmuz aylarında bir önceki yıla göre arttığını görüyoruz. Açıklanan istatistiklerde 2. el konut satışlarının yükseldiği de görülüyor. Markalı konut projelerinin bu durgunluktan daha fazla etkilendiğini söyleyebiliriz. Gayrimenkul endüstrisinin gayrimenkul danışmanlık tarafının hem 2. el satışlar ile hem de kiralamalar ile bu durumdan çok fazla etkilenmediğini de söylememiz gerekir” dedi.

Her zaman kazandıran sektör
2015 yılının genel ortalamasının yüksek olması sanki temmuz ayında gayrimenkul endüstrisinin tıkandığı ya da durağana geçtiği gibi algılandığın dikkat çeken Mustafa Baygan, “Eğer profesyonel bir gayrimenkul danışmanınız varsa ve size uygun bir gayrimenkul sundu ise hemen alım/satım kararını vermemiz gerekiyor. Buradaki önemli unsur profesyonel, konusunda uzman gayrimenkul danışmanı ile çalışmaktır. Gayrimenkul hiçbir zaman durgunluğa girmez.Bu, gayrimenkule ait bir özellik.Herhangi bir kriz anında bile alan satan sayısı normal günlerden fazla olur. Çünkü kiminin nakde ihtiyacı vardır, kiminin de var olan nakdini uygun fiyat ile mala dönüştürmeye.

Bu nedenle konuta yatırım yapmak her zaman kazandırır. Sıkıntılı dönemlerde en iyi yapılacak işin gayrimenkul danışmanlığıdır. Sıkıntılı süreçlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul satın almaktır. Biz de bu doğrultuda yeni anlaşmalarla beraber yılsonuna kadar 70 ofis satmış olmayı planlıyoruz” dedi.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181