Konut fiyat artışında Türkiye 5'inci sırada!
İngiltere merkezli emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın yayımladığı Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin (Global House Price Index) 2017 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.3 arttı. Böylece Türkiye konut fiyat artışında 5'inci sırada yer aldı. İzlanda yüzde 17.8 ile ilk sırada bulunurken, Hong Kong'da yüzde 14.4, Yeni Zelanda'da yüzde 13.8, Kanada'da yüzde 13.5 artış oldu.

Rapora göre, dünya genelinde konut fiyatlarında artış yüzde 6.5 olarak kaydedildi. 55 ülkenin yer aldığı endekste, 11 ülkenin konut fiyatlarında çift haneli artış görüldü. 48 ülkede konut fiyatları yükseliş gösterirken, 7 ülkede gerileme oldu. Knight Frank, konut fiyatlarındaki artışın başlıca sebebi olarak ekonomik büyümeyi, gayrimenkulun güvenli liman olarak görülmesini ve ipotekli konut kredilerine erişimin kolaylığını gösterdi. 

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181